Ajassa

Uutisia ja kannanottoja tästä hetkestä

Britannian pääministeri Liz Truss ja valtiovarainministeri Kwasi Kwarteng talotehtaalla Lontoossa syyskuun loppupuolella. Kaksikon junailema minibudjetti on vienyt maan talouden keskelle kaaosta.

Britannian uusi oikeistohallitus syöksi talouden kaaokseen alle kuukaudessa – 6 kysymystä ja vastausta syöksyn syistä

Liz Truss nousi Britannian pääministeriksi 6. syyskuuta. Uuden hallituksen alkua voi kutsua vauhdikkaaksi.

Hauraat ja toimintakyvyltään heikentyneet ikäihmiset odottavat liian pitkään pääsyä ympärivuorokautiseen hoivaan, Merja Kyllönen sanoi vasemmistoliiton puheenvuorossa.

Vasemmistoliitto: Lisää ympärivuorokautisia hoivapaikkoja, hoitajamitoitus myös kotihoitoon

0,7-tavoitteesta tai henkilöstön palkkaamiseen tarkoitetusta rahoituksesta ei ole varaa tinkiä, Merja Kyllönen sanoi välikysymyskeskustelussa.

Perussuomalaisten puheenjohtajalla Riikka Purralla on syytä hymyyn. Kaikki pörräävät taas puolueen ympärillä.

Perussuomalaiset teki sen taas: puolue saa provokaatioillaan muut puhumaan siitä, mistä se haluaa, siis perussuomalaisista

Puolue käytti temppuaan ensi kerran vuoden 2011 kulttuuriohjelmassa.

Lega-puolueen Matteo Salvinin (vas.), Forza Italian Silvio Berlusconin (kesk.) ja Giorgia Meloninin Italian veljien oikeistoblokki voitti parlamenttivaalit Italiassa.

Kolme nostoa Italian vaaleista – Äärioikeisto etenee eri puolilla Eurooppaa, mutta se ei ole koko totuus

Italia on monien myyttien maa. Äärioikeiston ja oikeistopopulistien suosio ei sen sijaan ole myytti – liikkeiden kannatus on noussut Euroopassa.

Velkapelko elää Suomessa sitkeästi – Velkakestävyyden sijaan meidän pitäisi olla huolissamme aivan muista asioista, sanovat KU:n haastattelemat tutkijat

Opposition mukaan hallitus on vienyt Suomen tuhon tielle, kun se on ottanut niin paljon velkaa. Paluu vanhaan talousmaailmaan ei ole mahdollista kriisien aikakaudella.

ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
Turja Lehtonen.

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja kertoo, miksi julkisen alan palkkaratkaisu hiertää liitossa ja miten se vaikuttaa – ”Meillä on edessämme tuplapukki”

Syksyn työmarkkinakierrokselle lähdettiin hyvin vaikeasta tilanteesta. Inflaatio laukkaa korkealla ja energiakriisi nostaa sähkön hintaa voimakkaasti. KU istui alas Teollisuusliiton ensimmäisen varapuheenjohtajan Turja Lehtosen kanssa. Kunta-alan palkkaratkaisu tuo kaiken muun päälle vielä oman mausteensa soppaan.Haastattelu on julkaistu syyskuun painetussa KU:ssa, ja se on tehty ennen neuvottelujen alkamista.

ILMOITUS
ILMOITUS

Tervetuloa takaisin!

Kirjaudu sisään tilillesi:

Digilehden tai näköislehden aktiivinen tilaaja! Tunnuksesi on siirretty uuteen järjestelmään. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Palauta salasanasi klikkaamalla tästä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme mahdollisimman pian.

Salasanan palauttaminen

Syötä käyttäjänimesi tai sähköpostiosoitteesi salasanan palauttamista varten.