Ajassa

Uutisia ja kannanottoja tästä hetkestä

Gashaw Bibani sai yksityisviestin henkilöltä, joka oli jo kritisoinut häntä julkisesti sosiaalisesssa mediassa. Yksityisviestissä tämä tarkensi näkemystään.

Tällaista vihaa maahanmuuttajaehdokkaiden päälle kaadetaan – ”Kampanjointi on muuttunut entistä uhkaavammaksi”

”Sinäkin muslimihuora voisit suksia Iraniin, jossa sinut on raiskaamalla saatettu elämään. Vitun lehmä saatana.” Tällaista palautetta saa eduskuntavaalien maahanmuuttajaehdokas.

VM on lähtenyt vähän laukalle siinä, että kartoituksen jälkeen se on alkanut suositella, mitä toimia sen mielestä pitää toteuttaa, Patrizio Lainà sanoo.

STTK:n pääekonomisti kommentoi valtiovarainministeriön esityksiä: Selvää poliittisen ohjauksen makua – tällainen ei ole ministeriön tehtävä demokratiassa.

Valtiovarainministeriön esitys julkisen talouden sopeuttamistarpeesta on mennyt vahvasti läpi. STTK:n pääekonomisti Patrizio Lainà kummeksuu ministeriön katselutapaa.

Li Anderssonin henkilökohtainen suosio ylittää tässäkin kyselyssä roimasti hänen puolueensa suosion.

Li Andersson on Sanna Marinin jälkeen toiseksi luotetuin puoluejohtaja, kertoo Iltalehden tutkimus

Pohjalla ovat Annika Saarikko ja Maria Ohisalo, pohjimmaisena Harry Harkimo.

Vasemmistoliitto yllätti EVAn tutkimuksessa. Kuvassa vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Timo Furuholm vaalikadun avajaisissa Turun kauppatorilla 18. maaliskuuta.

Vasemmistoliitto nähdään vahvimpana puolueena köyhyyden ja syrjäytymisen estämisessä sekä koulutuksen rahoituksen lisäämisessä

EVAn arvo- ja asennetutkimus kertoo eri puolueiden ilmaherruudesta politiikan asiakysymyksissä. Alisuorittajia ovat SDP ja keskusta.

Puoluekannatusmittausten pohjalta tehtyjä vaalitulosennusteita voidaan usein verrata kahvinporoista tai sammakon sisälmyksistä lukemiseen. Tulosennustuksia voidaan tehdä myös kunnianhimoisesti analysoimalla suurta joukkoa taustatietoja. Tämä artikkeli esittelee joukon keinoja jotka usein auttavat parantamaan vaaliveikkauksen tarkkuutta.

Kahvinporoista lukemista vai tarkkaa analyysiä – Näin tehdään vaalitulosveikkauksia

Puoluekannatusmittaukset eivät kerro eduskuntavaalien tulosta, mutta silti niitä seurataan tarkkaan ja niiden pohjalta tehdään veikkauksia kansanedustajapaikkojen jakautumisesta. Kannatusmittaukset ovat sinänsä...

ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS

Tervetuloa takaisin!

Kirjaudu sisään tilillesi:

Digilehden tai näköislehden aktiivinen tilaaja! Tunnuksesi on siirretty uuteen järjestelmään. Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Palauta salasanasi klikkaamalla tästä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme mahdollisimman pian.

Salasanan palauttaminen

Syötä käyttäjänimesi tai sähköpostiosoitteesi salasanan palauttamista varten.