Kolmannes maailmassa tuotetusta ruuasta – 1,3 miljardia tonnia – menee nykyisin hukkaan, joko tuotannon tai kulutuksen aikana. Määrä riittäisi ruokkimaan ne lähes miljardi ihmistä, jotka eivät saa vatsaansa täyteen.
Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ruokaa hukkaantuu 95–115 kiloa henkeä kohti vuodessa, kun määrä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Aasian köyhissä osissa on 6–11 kiloa.
Teollisuusmaissa hävikki tapahtuu pääosin kulutusvaiheessa, kun kehitysmaissa ravintokasvit tai vaikkapa kalat tärveltyvät usein tuotannon, kuljetuksen tai säilytyksen aikana.
Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa ruokaa hukkaantuu 95–115 kiloa henkeä kohti vuodessa.
Ruokahävikin rahallinen arvo teollisuusmaissa on noin 580 miljardia euroa ja kehitysmaissa vajaa puolet siitä.
YK:n kestävän kehityksen tavoitteet edellyttävät ruokahävikin puolittamista vuoteen 2030 mennessä.