Suomukalaa, siikaa, kuhaa ja ahventa on saatu saaliksi vähemmän kuin aikoihin. Suomen Kalankasvattajaliiton puheenjohtaja Päivi Jääskeläinen sanoo, että myös haukea on saatavilla rajallisesti.
Luonnonkalaa ei ole saatavilla tyydyttämään kaikkea kysyntää. Poikkeuksen tekee silakka, jonka troolisaaliit ovat olleet viime vuosia paremmat.
Jääskeläisen mukaan etenkin siikaa on saatu lounaisessa Suomessa vähän. Siellä kassikasvatetun siian osuus kalatiskeillä on noin 80 prosenttia. Jääskeläinen arvioi, että Vaasan seudulla tilanne on täysin päinvastainen.
Saaliiden laihuus näkyy kuluttaja-hinnoissa.
Saaliiden laihuus näkyy kuluttajahinnoissa. Esimerkiksi villisiiasta voi joutua maksamaan jopa 16 euroa kilolta.
Merialueiden huonoihin saaliisiin syynä ovat ammattikalastajien mukaan lisääntyneet hyljekannan ja hylkeiden tunkeutuminen aina sisemmälle saaristoon.
Sen lisäksi että hylkeet syövät kalaa pyydyksistä ja vahingoittavat niitä, eläimet ajavat kalat hajalleen. Esimerkiksi lounaisrannikon kuhan kalastus on vaikeutunut, koska sitä ei ui pyydyksiin perinteisillä kalastusapajilla.