KU
  • Ajassa
  • Taustat
  • Dialogi
  • Etusivu
  • Digilehti
    • Uusin lehti
    • Näköislehdet ja arkisto
    • Tilaa digilehti
  • Arkisto
  • Tilaajapalvelu
  • Ilmoitukset

    Voit ilmoittaa KU:n verkossa myös kokouksista, tapahtumista, avoimista työpaikoista yms. Pääset selaamaan ilmoituksia viereisestä selaa ilmoituksia-linkistä.

    Lisää tietoja ilmoittamisesta verkossa ja aikakauslehdessä saat mediatiedoista.

    Perinteisiä tervehdyksiä voit jättää myös verkossa ilmoituspalvelussamme.

    • Selaa ilmoituksia
    • Mediatiedot
    • Ilmoituspalvelu
  • Yhteystiedot
    • Yhteystiedot
    • Laskutus
    • Palaute
No Result
Näytä kaikki hakutulokset
KU

Kotimaa

Nyt on oikea hetki: Kesän makuja purkkiin ja lautaselle

Vaniljatanko sopii hyvin mansikkahilloon.

Vaniljatanko sopii hyvin mansikkahilloon. Kuva: Piia Rantala-Korhonen

Paras tapa säilöä kesän sato on nauttia se tuoreeltaan. Osa marjoista ja muusta sadosta kannattaa kuitenkin säilöä talven varalle tuomaan vitamiinitervehdyksen menneeltä kesältä. Itse säilömällä voi olla varma raaka-aineiden laadusta ja säästyy kertakäyttöpakkauksilta, rasiat ja tukevat pussit voi pestä ja käyttää useita kertoja.

Piia Rantala-Korhonen
28.7.2018 12.09

Vitamiinit talteen pakastamalla

Pakastaminen on yksinkertainen ja ravintoaineita säästävä tapa säilöä marjat, raparperit, yrtit ja kasvikset. Muista kytkeä pakastimen superteho päälle useita tunteja ennen pakastamista äläkä pakasta liian paljon kerralla, ettei pakastimen sisältö lämpene.

Marjat pakastetaan kokonaisina tai viipaloituina rasioihin tai pusseihin. Tuoreen veroinen mansikkasose syntyy vain hieman sulaneista kokonaisista mansikoista ja sokerista – jostain syystä näin valmistettu sose maistuu raikkaammalta kuin soseena pakastettu mansikka.

Raparperit, paprikat ja purjot pakastetaan ohuina viipaleina kypsentämättöminä.

Yrtit voi silputa tuoreena isoon rasiaan ja raaputtaa jäistä yrttisilppua ruokiin tarpeen mukaan. Raparperit, paprikat ja purjot pakastetaan ohuina viipaleina kypsentämättöminä.

Kasvikset ryöpätään ennen pakastamista viitisen minuuttia kiehuvassa vedessä, jäähdytetään huuhtomalla kylmässä vedessä ennen niiden jakamista annospakkauksiin.

Marjoista hilloa herkkuhetkiin

Marjojen keittäminen hilloksi vaatii ennen kaikkea hygieenisyyttä. Hillot säilyvät suuren sokerimäärän ja mahdollisen säilöntäaineen ansiosta. Yleisimmässä säilöntäaineessa Atamonissa on samaa natriumbentsoaattia kuin puolukassa luonnostaan.

Käytä enemmän sokeria, jos et halua käyttää säilöntäainetta tai säilytystila on lämpimämpi kuin 5-asteinen.

Hillopurkeiksi kannattaa kerätä kauneimmat kaupan elintarvikkeiden pakkauksina käytetyt purkit, tyhjät hillopurkit ovat yllättävän hintavia.

Laske yhteen marjojen ja sokerin paino, niin osaat arvioida tarvittavien purkkien määrän: 1 kg marjoja + sokeria = 1 litra hilloa.

Pese purkit kuumalla vedellä, keitä metalliset kannet kattilassa. Lasipurkit voi panna pesun jälkeen 100-asteiseen uuniin, jotta ne ovat puhtaita ja kestävät kuuman hillon purkittamisen.


Marjahillon perusohje

1/2 – 1 kg sokeria

1 kg marjoja

(Atamonia pakkauksen ohjeen mukaan)

Pane marjat ja sokeri kerroksittain kattilaan, anna niiden mehustua muutaman tunnin ajan. Hilloja voi myös maustaa: vaniljatanko sopii mansikkahilloon, kardemummalla maustettu mustikkahillo on taivaallista jäätelön kanssa. Kuumenna hilloa hitaasti, keitä miedolla lämmöllä. Heiluttele kattilaa, vältä sekoittamista, jos haluat marjojen pysyvän kokonaisina. Keitä hilloa hiljalleen 20-30 minuutin ajan, pehmeät marjat hilloontuvat nopeammin. Sekoita Atamon valmiiseen hilloon. Kauho kuuma hillo kuumiin purkkeihin, sulje purkit välittömästi keitetyillä kansilla.
Säilytä hillopurkit kylmässä.


Yrttisuola kotikonstein

Yksinkertainen yrttisuola valmistuu näin: pane tehosekoittimeen 1/5 litraa yrttisilppua (lipstikkaa, ruohosipulia, persiljaa), 2 dl karkeaa suolaa ja 1 dl vettä. Jauha hienoksi ja levitä puhtaalle pellille kuivumaan – aurinkoisella säällä suola kuivuu purkitettavaksi päivässä tai kahdessa. Tämä korvaa kaupan liemikuutiot mennen tullen!


Hellepäivän vanukkaat neljälle

1/2 litraa vadelmia ja mustikoita

1 prk kondensoitua maitoa

1 prk vaniljatuorejuustoa

2 dl turkkilaista jugurttia

4 limen mehu + yhden raastettu kuori

Sekoita kondensoitu maito, juusto ja jugurtti keskenään. Lisää limemehu ja kuoriraaste. Jaa neljään jälkiruoka-astiaan, anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia. Koristele vanukkaat marjoilla ennen tarjoilua.

[digilehti pvm=20180727 sivu=13]

ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS

Lue myös

IAU:n viime joulukuun ulosmarssi johti ensimmäisiin nykyisen lain mukaisiin lakkosakkoihin.

”Hallitus haluaa laittaa työntekijät kuriin ja nuhteeseen” – IAU sai ensimmäiset uuden lain mukaiset lakkosakot

Kolme oppositioryhmää jätti hallitukselle välikysymyksen Palestiinan tunnustamisesta.

Minja Koskela: Hallitus on toimintakyvytön kansanmurhan edessä – välikysymys Palestiinan tunnustamisesta

Laura Meriluoto.

Kansanedustaja arvioi Orpon puheita: ”Kaukana todellisuudesta ja loukkaavaa”

Postin työntekijöiden asema huolestuttaa pörssilistautumisessa.

Postin listautuminen pörssiin vaarantaisi paitsi työpaikat, myös huoltovarmuuden, varoittaa Furuholm

Uusimmat

IAU:n viime joulukuun ulosmarssi johti ensimmäisiin nykyisen lain mukaisiin lakkosakkoihin.

”Hallitus haluaa laittaa työntekijät kuriin ja nuhteeseen” – IAU sai ensimmäiset uuden lain mukaiset lakkosakot

Kolme oppositioryhmää jätti hallitukselle välikysymyksen Palestiinan tunnustamisesta.

Minja Koskela: Hallitus on toimintakyvytön kansanmurhan edessä – välikysymys Palestiinan tunnustamisesta

Laura Meriluoto.

Kansanedustaja arvioi Orpon puheita: ”Kaukana todellisuudesta ja loukkaavaa”

Postin työntekijöiden asema huolestuttaa pörssilistautumisessa.

Postin listautuminen pörssiin vaarantaisi paitsi työpaikat, myös huoltovarmuuden, varoittaa Furuholm

ILMOITUS
ILMOITUS

tilaa uutiskirje

Viikon luetuimmat

01

Minja Koskela: ”Tulevaisuuden metsäteollisuutta ei rakenneta sellun varaan”

 
02

Anna Kontula: ”Sivistyneitä ihmisiä ei kasvateta niin, että tarjotaan heille vain oikeita oppeja”

 
03

Katsoin seitsemän kautta West Wingiä ja tajusin, miksi länsimaiset liberaalit ovat tuomittuja häviämään

 
04

Leikkaukset kylvävät tuhoa ammatillisessa koulutuksessa

 
05

Rönni-Sällinen leikkausten vaikutuksista palvelualojen työntekijöihin: ”Sitten ei osteta lääkkeitä tai talvikenkiä tai tingitään ruoasta”

 

tilaa lehti

ILMOITUS
ILMOITUS

Lisää uusimpia

Pitääkö koko yhteiskunnan hypätä joka kerta, kun persut provosoivat, Koskela kommentoi keskustelua maahanmuuttajien toimeentulotuesta

19.09.2025

IS: Lisää keppiä työttömille ensi vuonna

19.09.2025

Suomalaiset teatterit lukevat gazalaisten lasten kertomuksia tänään perjantaina

19.09.2025

Pääministerillä eikä ulkoministerillä ollut aikaa – ”Kielii hallituksen prioriteeteistä”

19.09.2025

Kysymys Palestiinan tunnustamisesta kuumensi kyselytuntia – vasemmistoliitolla 35000 suomalaisen allekirjoittama vetoomus

18.09.2025

Rönni-Sällinen leikkausten vaikutuksista palvelualojen työntekijöihin: ”Sitten ei osteta lääkkeitä tai talvikenkiä tai tingitään ruoasta”

18.09.2025

Perussuomalaiset uhosi julkisuudessa ilmastopolitiikasta, taipui hiljaa hallituksessa ja eduskunnassa

18.09.2025

Kansanedustaja huolissaan mediakentästä: ”Ministeri on käyttänyt koko hallituskauden Ylen moukarointiin”

18.09.2025

Orpon hallituksen sosiaaliturvaleikkaukset iskevät osa-aikatyötä tekeviin naisiin, kertoo Laboren selvitys

18.09.2025

Britannia tunnustamassa Palestiinan viikonloppuna – vasemmistoliitto, SDP ja vihreät vaativat Suomelta samaa

18.09.2025

Suomalainen media ei osaa käsitellä oman alansa kriisiä – Ala-arvoinen keskustelu STT:stä osoittaa sen

18.09.2025

Puolustusvoimien asehankinnat tukevat palestiinalaisten kansanmurhaa, kertoo Amnestyn selvitys

18.09.2025

Persut hävisi ensimmäisen erän räyhäkkäillä maahanmuuttopuheillaan, osoittaa HS-gallup, nyt käynnissä on toinen

17.09.2025

Mai Kivelä: Raakkutuho ei saa toistua – vesistöjen suojavyöhykkeet saatava lakiin

17.09.2025
ILMOITUS
ILMOITUS

Kaupallinen yhteistyö

Kenen käsissä on Euroopan huoltovarmuus?

09.09.2025

Huomisen Euroopassa voisimme maksaa digieurolla

10.07.2025

Onko nuorille tarjolla muutakin kuin sodanajan sijoituspaikka?

16.06.2025
ILMOITUS
ILMOITUS
KU logo


  • Yhteystiedot
  • Tilaajapalvelu
  • Mediatiedot
  • Palaute
  • Blogit
  • Ilmoituspalvelu

Sivuston käyttöä seurataan mm. evästein kävijäseurannan, markkinoinnin ja mainonnan toteuttamiseksi. Tietosuojaselosteessa kerrotaan sivuston käytännöistä ja yhteistyökumppaneista.

Tietosuoja
Yksityisyysasetukset
Tilausehdot

  • Ajassa
  • Taustat
  • Dialogi
  • Etusivu
  • Digilehti
    • Etusivu
    • Näköislehdet ja arkisto
    • Tilaa digilehti
  • Arkisto
  • Tilaajapalvelu
  • Ilmoitukset
    • Ilmoituksia
    • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Yhteystiedot
    • Palaute
No Result
Näytä kaikki hakutulokset

Tervetuloa takaisin!

Kirjaudu sisään tilillesi:

Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Palauta salasanasi klikkaamalla tästä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme mahdollisimman pian.

Salasana unohtunut?

Salasanan palauttaminen

Syötä käyttäjänimesi tai sähköpostiosoitteesi salasanan palauttamista varten.

Kirjaudu sisään