Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n mukaan elintarvikkeiden kotimaiseksi pesulla harhautetaan kuluttajia. Siksi SEL on ryhtynyt keräämään tietoa kotimaisella tuotemerkillä myytävistä tuontielintarvikkeista
– Tuttu suomalainen tuotemerkkikään ei enää ole tae kotimaisesta työstä. Kaupan hyllyillä on yhä enemmän sellaisia kotimaiseksi miellettyjä tuotemerkkejä, joiden takana ei ole vähääkään kotimaista työtä, liitosta kerrotaan.
Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ei hyväksy tällaista tuontielintarvikkeiden kotimaiseksi pesua.
– Moni kuluttaja ei ole tietoinen, että esimerkiksi kotimaisella tuotemerkillä Suomessa myytävät Turun Sinappi ja HK Amerikan pekoni tehdään Puolassa, Jenkki-purukumi Turkissa, Elovena-kauramurot Saksassa, Jyväshyvän Paussi-keksit Tsekissä sekä Arla Ingmanin raejuusto ja Ingmariini-levite Ruotsissa.
SEL:n mielestä elintarvikkeiden valmistusmaan pitää olla kuluttajille läpinäkyvää ja siksi SEL alkaa kerätä tietoa Suomessa kotimaisella tuotemerkillä myytävistä, mutta ulkomailla valmistettavista elintarvikkeista.
Tietoja kotimaiseksi pestyistä tuontielintarvikkeista kerätään osoitteessa: http://www.selry.fi/valmistusmaa
Verkkosivuilla olevalla lomakkeella kerätyt tiedot tullaan julkistamaan osana kampanjaa kotimaisen ruuan ja työn puolesta. Ilmoituksen voi tehdä myös nimettömänä.