Elintarviketeollisuusliitto laajentaa työsulkua leipomoihin, makeisteollisuuteen, valmisruokateollisuuteen ja kalateollisuuteen sekä pienempiin yksittäisiin teollisuudenaloihin. Työsulku näillä aloilla toimivissa Elintarviketeollisuusliiton jäsenyrityksissä alkaa 26.4. kello 18 ja päättyy 28.4. kello 24.
Sunnuntaina ilmoitettu lihayritysten työsulku ja työsulun laajennus kattavat toteutuessaan 235 yritystä ja noin 18 000 Suomen Elintarviketyöläisten liiton jäsentä. 21.4.–23.4. kestävän työsulun piirissä ovat Olvi Oy ja Hartwallin Tornion panimo. Työsulku on työnantajan vastaus Elintarviketyöläisten liiton 21.4.–23.4. julistamalle rajoitetulle viittä sopimusalaa koskevalle lakolle.
Sulun ulkopuolelle jätetään yhteiskunnan ja eläinten hyvinvoinnin kannalta tärkeät toiminnot. Toteutuessaan työsulku merkitsee osittaista tuotannon pysähtymistä ja palkanmaksun lopettamista sulun piirissä olevilta työntekijöiltä. Työsulkua on viimeksi käytetty elintarviketeollisuudessa vuonna 1994.
Elintarviketeollisuuden sopimusneuvotteluissa on keskeisin kysymys työnantajan vaatimus uusista työaikamalleista. Elintarviketyöläisten liiton mukaan työnantajan malli mahdollistaisi kymmentuntisen työpäivän ja kuusiviikkoisen työviikon. Työnantaja perustelee vaatimusta kauppojen aukioloaikojen vapauttamisella. Elintarviketyöläisten mukaan tämä hoituisi nykyiselläkin työaikamallilla.