Suomen elintarviketyöläisten liiton Länsi-Suomen aluejärjestön vuosikokous totesi, että julkisuudessa nyt ollut eurooppalaisia kuluttajia kuohuttanut epämääräisen hevosenlihan käyttöskandaali osoitti jälleen oikeaksi elintarviketyöläisten pitkään vaatiman tavoitteen tuotepakkausten sisällön ja alkuperämaan paremmasta merkitsemisestä.
– Toivottavasti tämän skandaalin myötä asiaan havahdutaan vakavassa mielessä vihdoin myös alan yrityskentässä. Epäkohdat on korjattava, sillä kuluttajien luottamusta ei skandaaleilla rakenneta, sanovat elintarviketyöläiset.
Nyt on yritysjohtajien aluejärjestön mukaan ymmärrettävä että elintarvikealan tulevassa toiminnassa pärjäävät vain vastuullisesti toimivat yritykset, jotka ovat kaikilta osin luotettavia sopijakumppaneita.
– On oltava sopimuskäytännössä luotettava kumppani niin raaka-aineiden hankinnassa kuin työvoimankin käytössä. Kuluttajien silmissä luotettavan brändin luomiseen tarvitaan aina eettistä sivistynyttä käytöstä ja yhteiskuntavastuuta. Valitettavasti tätä ei kaikissa alan yrityksissä vielä ole tiedostettu. Totuus kuitenkin on että yrityksen menestys ja luottamus sen tuotteisiin rakentuu vain yhdessä henkilökunnan kanssa, joka on työhönsä koulutettu ja sitoutunut yrityksen arvoihin ja käytettäviin standardeihin.
– Puhtaan kotimaisen ruuan hyvä maine markkinoilla on vielä Joutsenlippumerkin käytön myötä olemassa. Varmistetaan hyvällä työehtosopimuksen noudattamisella yhteistyössä jatkossa koko kotimaisen elintarvikeketjun hyvä tulevaisuus, vetoavat alan ammattilaiset.