Jyväskylän seudun lähiruokapiirit ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin Tikkakoskella, Muuramessa ja Laukaassa. Vapaaehtoisvoimin toimivat ruokapiirit välittävät jäsenilleen paikallisten tuottajien tuotteita.
Ruokaa läheltä-hankkeen myötä perustettujen lähiruokapiirien kautta asukkaat voivat tilata paikallisilta tuottajilta muun muassa juureksia, viljatuotteita ja hunajaa. Lähiruokapiirit ovat järjestäneet yhteisiä luomulihatilauksia yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan luomuruokapiirin kanssa.
Ilman ylimääräisiä välikäsiä
Piirien tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, vaan välittää tuoretta, terveellistä ja puhdasta lähiruokaa asukkaille ilman ylimääräisiä välikäsiä. Maksu tuotteista päätyy kokonaisuudessaan oman maakunnan tuottajalle.
Lähiruokapiirit toimivat vapaaehtoisten asukasaktiivien voimin. Talkoolaisten apua tarvitaan muun muassa tuotteiden jakamisessa tilaajille kerran kuukaudessa.
Ruokaa läheltä -hankkeen tavoitteena on edistää Jyvässeudun alueella luomu- ja lähituotteiden käyttöä ja saatavuutta sekä tuottajien ja kuluttajien välistä yhteistyötä. Hanketta koordinoi JAPA ry, joka on jyväskyläläinen kestävää kehitystä edistävä yhdistys.
Hanke valittiin vuoden 2009 kehittämishankkeeksi Keski-Suomessa ja sitä rahoittaa JyväsRiihi ry sekä Keski-Suomen TE-keskus.