Elintarvikealan palkansaajajärjestöt kokoontuivat tiistaina keskustelemaan yhteisistä teemoista ennen työehtosopimusneuvottelujen alkamista Elintarviketeollisuusliiton kanssa.
Elintarviketyöläisten liitolla, Toimihenkilöunionilla, Meijerialan ammattilaisilla ja ylempiä toimihenkilöitä edustavalla YTN:llä on samanlaisia tavoitteita, jotka koskevat työhyvinvointia ja työssäjaksamista. Työajan ja vapaa-ajan yhteensovittamiseen liittyvät järjestelyt nähdään tärkeänä osana työssäjaksamista. Erityisesti huomiota on järjestöjen mukaan kiinnitettävä ikääntyneiden työssäjaksamiseen ja osaamisen kehittämiseen.
Kun paine paikalliseen sopimiseen työnantajan toiveesta lisääntyy, on luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutetun tiedonsaantiin, kouluttamiseen ja ajankäyttöön annettava riittävät resurssit.
Vaikea taloudellinen tilanne ei ole vaikuttanut elintarvikealaan yhtä rankasti kuin vientiriippuvaisiin aloihin. Silti kaikki palkansaajajärjestöt uskovat, että neuvotteluissa keskitytään tarkemmin juuri työhyvinvointiteemojen edistämiseen.