Kiinnostus lähiruokaan on vahvistunut niin kuluttajien kuin ammattilaisostajien keskuudessa. Paikallisia tuotteita on nyt aiempaa enemmän vähittäiskauppojen valikoimissa ja ammattikeittiöiden aterioissa.
Ruoka-Suomi -teemaryhmä on koonnut lähiruokaa myyviä kauppoja verkkoon. Näissä kaupoissa ruuan alkuperä on mahdollista nähdä yksittäisen yrittäjän tasolle saakka. Teemaryhmä muistuttaa, että kuluttajalle lyhyt ja läpinäkyvä ketju merkitsee turvallisuutta.
Yrittäjien omien myyntipisteiden ohelle on noussut pientuottajien tuotteisiin ja lähiruokaan erikoistuneita kauppoja. Eri puolilla Suomea sijaitsevista elintarvikealan pienyrityksistä voi hakea tietoa Aitojamakuja.fi-sivustolta, jonka hakukoneessa on yli 1 400 yritystä. vuoden aikana sivustolle on listautunut yli 350 uutta yritystä.
Sivustot ovat osa elintarvikealan pienyrittäjyyden kehittämistä.