Suomen Kalankasvattajaliitto ry on ilmoittanut vastaavansa WWF:n haasteeseen ”Suomessa vain kestävästi tuotettua kalaa kaupan vuonna 2015”.
WWF suosittelee kuluttajia ostamaan kotimaassa viljeltyä kalaa, sillä suomalainen kalanviljely tarvitsee ympäristöluvan ja tuotannon suoriin ympäristövaikutusten vähentämiseen on kiinnitetty paljon huomiota.
Kalankasvattajat toteavat, että Suomessa kiertovesilaitoksessa kasvatettu siika, kuha ja sampi loistavat ansaitusti vihreässä valossa. Kiertovesilaitoksessa kalanviljelyn ympäristövaikutukset ovat hallinnassa ja WWF suositteleekin kuluttajaa ostamaan kiertovedessä kasvatettua kalaa.
Suomalainen kirjolohi saa värikseen keltaisen valon, eli WWF suosittelee kuluttajaa ostamaan kalaa harkiten. Kotimaassa ei ole sertifiointia viljellylle kalalle, mutta kasvattajien mukaan tuotannon viranomaisvalvonta on tiukkaa.