KU
  • Ajassa
  • Taustat
  • Dialogi
  • Etusivu
  • Digilehti
    • Uusin lehti
    • Näköislehdet ja arkisto
    • Tilaa digilehti
  • Arkisto
  • Tilaajapalvelu
  • Ilmoitukset

    Voit ilmoittaa KU:n verkossa myös kokouksista, tapahtumista, avoimista työpaikoista yms. Pääset selaamaan ilmoituksia viereisestä selaa ilmoituksia-linkistä.

    Lisää tietoja ilmoittamisesta verkossa ja aikakauslehdessä saat mediatiedoista.

    Perinteisiä tervehdyksiä voit jättää myös verkossa ilmoituspalvelussamme.

    • Selaa ilmoituksia
    • Mediatiedot
    • Ilmoituspalvelu
  • Yhteystiedot
    • Yhteystiedot
    • Laskutus
    • Palaute
No Result
Näytä kaikki hakutulokset
KU

Kotimaa

Kesä hehkuu keittiössä

Kerää mansikkasalaattiin yrtit ja kukat puhtaasta paikasta.

Kerää mansikkasalaattiin yrtit ja kukat puhtaasta paikasta. Kuva: Piia Rantala-Korhonen

Piia Rantala-Korhonen
16.7.2016 12.00

Kesäisiä ruokakirjoja

Katariina Vuori: Kukkaisruokaa. Like 2016.

Syötävien kukkien opas esittelee noin 90 syötävää kukkivaa kasvia luonnosta ja puutarhasta. Mukana on monipuolinen kokonaisuus suolaisia ja makeita ruokaohjeita. Kesän tuoksut ja aromit voi säilöä talteen kirjan ohjeilla.

Börje Salming: Luonnon suuri ruoka-aitta. Suomentanut Elina Lustig. Gummerus 2016.

Ruotsalainen jääkiekkolegenda kertoo rakkaudestaan pohjoisen luontoon ja opastaa käyttämään luonnon antimia keittiössä ja nuotiolla. Puhtaista raaka-aineista valmistetut alkupalat, pääruoat, leivonnaiset, mehut ja hillot tehdään ja tarjoillaan reippaalla pohjoisen otteella, ilman sievisteleviä piknik-kattauksia.

Sini Visa: Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon. Tammi 2016.

Kekseliäs leivontakirja, jonka ohjeilla saa uutta ilmettä kahvipöydän herkkuihin.

Laura Ertimo: Indiefood – lähiruokaopas Suomeen. Myllylahti 2016.

Koko maan kattava opas mielenkiintoisiin ruokakohteisiin: leipomoihin, kahviloihin ja maatilamyymälöihin.

Keskikesä on kotimaisten marjojen ja kesävihannesten sesonkiaikaa, jolloin niitä kannattaa nauttia tuoreina ja säilöä talven varalle. Kotimaisten mansikoiden aromi on ainutlaatuinen, ja metsämarjat ovat tutkitusti täynnä terveyttä edistäviä aineita.

Kunniapaikalla kesäpöydässä ovat uudet perunat, jotka eivät kummoisiakaan lisukkeita kaipaa.

Vartaat ovat hauska tapa valmistaa ruokaa, niihin voi koota erilaisia kokonaisuuksia kalaa, lihaa, tofua, halloumi-juustoa, sieniä ja kasviksia.

Kukkiva mansikkasalaatti

4-6 annosta

½ litraa mansikoita

2 avomaankurkkua

100 g erivärisiä salaatinlehtiä

paahdettuja, suolattuja

auringonkukan siemeniä

tuoreita yrttejä ja syötäviä kukkia

Huuhdo ja viipaloi mansikat. Huuhdo salaatit ja valuta kuivaksi. Jos kurkkujen kuoret ovat karvaat, kuori ne ja leikkaa suikaleiksi. Kerää kukat ja yrtit puhtaasta paikasta.

Asettele kulhoon salaatinlehdet, niiden päälle kurkut ja mansikat. Ripottele päälle auringonkukan siemeniä, yrttejä ja kukkia.

Mehukas ja aromikas salaatti ei kaipaa mitään kastiketta, siinä on itsessään suolaista, makeaa ja hapanta.

Kalavartaat

4 annosta

400 g kalafileetä

8 pientä sipulia

4 tomaattia

1 kesäkurpitsa

8 varrastikkua

½ dl kasvisöljyä

suolaa, mustapippuria

Leikkaa kalat ja kasvikset vartaaseen sopiviksi paloiksi, liian pienet palat karkaavat vartaasta irti. Työnnä paloja vuorotellen varrastikkuihin. Voitele vartaat öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.

Kokonaisena paahdettu bataatti

4 annosta

2 bataattia

1 + 1 rkl voita tai kasviöljyä

½ tl suolaa

Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese bataatit huolella ja pane ne voilla voideltuun vuokaan. Voit myös kääriä ne folioon ja panna grilliin kypsymään.

Kypsennä niitä uunin keskiosassa 30 minuuttia, kunnes ne ovat sisältä pehmeitä. Viipaloi bataatit, voitele ne voilla tai öljyllä, ripottele päälle suolaa.

Vastaavalla tavalla voi uunissa kypsentää kokonaisia juurisellereitä, nauriita, kukkakaalia, kaalinpäitä ja punajuuria.

Kaiken kanssa -kastike

nippu basilikaa

nippu persiljaa

sipulin varsia tai nippu ruohosipulia

2 kuorittua valkosipulinkynttä

½ tl suolaa

1 dl oliiviöljyä

Aja kaikki ainekset tasaiseksi kastikkeeksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla. Öljyn määrää lisäämällä saat siitä koostumukseltaan juoksevamman.

Kastike sopii grilliruokien, salaattien, uusien perunoiden ja pastan höysteeksi.

Marjaisat jugurttimaljat

4 annosta

½ litraa sesongin marjoja

½ litraa turkkilaista jugurttia

ILMOITUS
ILMOITUS

½ rkl vaniljasokeria

2 rkl hunajaa

30 g suolattua voita

2 dl suuria kaurahiutaleita

Sulata voi pannulla, lisää hunaja ja anna niiden kiehua tasaiseksi seokseksi. Lisää pannulle kaurahiutaleet.

Paahda aineksia varovasti miedolla lämmöllä niin, että ne saavat hieman väriä, varo polttamasta niitä.

Mausta jugurtti vaniljasokerilla, jaa se annosmaljoihin. Jaa marjat jugurtin päälle, lopuksi ripottele kauraseos pinnalle, tarjoile heti.

Paahdettua kauraa voi tehdä kerralla isomman erän. Valmistat siitä herkullista granolaa lisäämällä joukkoon pähkinöitä, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

Kesäisiä ruokakirjoja

Katariina Vuori: Kukkaisruokaa. Like 2016.

Syötävien kukkien opas esittelee noin 90 syötävää kukkivaa kasvia luonnosta ja puutarhasta. Mukana on monipuolinen kokonaisuus suolaisia ja makeita ruokaohjeita. Kesän tuoksut ja aromit voi säilöä talteen kirjan ohjeilla.

Börje Salming: Luonnon suuri ruoka-aitta. Suomentanut Elina Lustig. Gummerus 2016.

Ruotsalainen jääkiekkolegenda kertoo rakkaudestaan pohjoisen luontoon ja opastaa käyttämään luonnon antimia keittiössä ja nuotiolla. Puhtaista raaka-aineista valmistetut alkupalat, pääruoat, leivonnaiset, mehut ja hillot tehdään ja tarjoillaan reippaalla pohjoisen otteella, ilman sievisteleviä piknik-kattauksia.

Sini Visa: Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon. Tammi 2016.

Kekseliäs leivontakirja, jonka ohjeilla saa uutta ilmettä kahvipöydän herkkuihin.

Laura Ertimo: Indiefood – lähiruokaopas Suomeen. Myllylahti 2016.

Koko maan kattava opas mielenkiintoisiin ruokakohteisiin: leipomoihin, kahviloihin ja maatilamyymälöihin.

ILMOITUS
ILMOITUS

Lue myös

IAU:n viime joulukuun ulosmarssi johti ensimmäisiin nykyisen lain mukaisiin lakkosakkoihin.

”Hallitus haluaa laittaa työntekijät kuriin ja nuhteeseen” – IAU sai ensimmäiset uuden lain mukaiset lakkosakot

Kolme oppositioryhmää jätti hallitukselle välikysymyksen Palestiinan tunnustamisesta.

Minja Koskela: Hallitus on toimintakyvytön kansanmurhan edessä – välikysymys Palestiinan tunnustamisesta

Laura Meriluoto.

Kansanedustaja arvioi Orpon puheita: ”Kaukana todellisuudesta ja loukkaavaa”

Postin työntekijöiden asema huolestuttaa pörssilistautumisessa.

Postin listautuminen pörssiin vaarantaisi paitsi työpaikat, myös huoltovarmuuden, varoittaa Furuholm

Uusimmat

Stieg Larssonin luomaa Millennium-sarjaa jatkaa nyt Karin Smirnoff.

Ilveksen kynnet on hajanainen, koska edes Karin Smirnoff ei voi välttää kolmiosaisen dekkarisarjan keskimmäisen osan ongelmaa

IAU:n viime joulukuun ulosmarssi johti ensimmäisiin nykyisen lain mukaisiin lakkosakkoihin.

”Hallitus haluaa laittaa työntekijät kuriin ja nuhteeseen” – IAU sai ensimmäiset uuden lain mukaiset lakkosakot

Kolme oppositioryhmää jätti hallitukselle välikysymyksen Palestiinan tunnustamisesta.

Minja Koskela: Hallitus on toimintakyvytön kansanmurhan edessä – välikysymys Palestiinan tunnustamisesta

Laura Meriluoto.

Kansanedustaja arvioi Orpon puheita: ”Kaukana todellisuudesta ja loukkaavaa”

ILMOITUS
ILMOITUS

tilaa uutiskirje

Viikon luetuimmat

01

IS: Lisää keppiä työttömille ensi vuonna

 
02

”Hallitus haluaa laittaa työntekijät kuriin ja nuhteeseen” – IAU sai ensimmäiset uuden lain mukaiset lakkosakot

 
03

Minja Koskela: ”Tulevaisuuden metsäteollisuutta ei rakenneta sellun varaan”

 
04

Katsoin seitsemän kautta West Wingiä ja tajusin, miksi länsimaiset liberaalit ovat tuomittuja häviämään

 
05

Anna Kontula: ”Sivistyneitä ihmisiä ei kasvateta niin, että tarjotaan heille vain oikeita oppeja”

 

tilaa lehti

ILMOITUS
ILMOITUS

Lisää uusimpia

Postin listautuminen pörssiin vaarantaisi paitsi työpaikat, myös huoltovarmuuden, varoittaa Furuholm

19.09.2025

Pitääkö koko yhteiskunnan hypätä joka kerta, kun persut provosoivat, Koskela kommentoi keskustelua maahanmuuttajien toimeentulotuesta

19.09.2025

IS: Lisää keppiä työttömille ensi vuonna

19.09.2025

Suomalaiset teatterit lukevat gazalaisten lasten kertomuksia tänään perjantaina

19.09.2025

Pääministerillä eikä ulkoministerillä ollut aikaa – ”Kielii hallituksen prioriteeteistä”

19.09.2025

Kysymys Palestiinan tunnustamisesta kuumensi kyselytuntia – vasemmistoliitolla 35000 suomalaisen allekirjoittama vetoomus

18.09.2025

Rönni-Sällinen leikkausten vaikutuksista palvelualojen työntekijöihin: ”Sitten ei osteta lääkkeitä tai talvikenkiä tai tingitään ruoasta”

18.09.2025

Perussuomalaiset uhosi julkisuudessa ilmastopolitiikasta, taipui hiljaa hallituksessa ja eduskunnassa

18.09.2025

Kansanedustaja huolissaan mediakentästä: ”Ministeri on käyttänyt koko hallituskauden Ylen moukarointiin”

18.09.2025

Orpon hallituksen sosiaaliturvaleikkaukset iskevät osa-aikatyötä tekeviin naisiin, kertoo Laboren selvitys

18.09.2025

Britannia tunnustamassa Palestiinan viikonloppuna – vasemmistoliitto, SDP ja vihreät vaativat Suomelta samaa

18.09.2025

Suomalainen media ei osaa käsitellä oman alansa kriisiä – Ala-arvoinen keskustelu STT:stä osoittaa sen

18.09.2025

Puolustusvoimien asehankinnat tukevat palestiinalaisten kansanmurhaa, kertoo Amnestyn selvitys

18.09.2025

Persut hävisi ensimmäisen erän räyhäkkäillä maahanmuuttopuheillaan, osoittaa HS-gallup, nyt käynnissä on toinen

17.09.2025
ILMOITUS
ILMOITUS

Kaupallinen yhteistyö

Kenen käsissä on Euroopan huoltovarmuus?

09.09.2025

Huomisen Euroopassa voisimme maksaa digieurolla

10.07.2025

Onko nuorille tarjolla muutakin kuin sodanajan sijoituspaikka?

16.06.2025
ILMOITUS
ILMOITUS
KU logo


  • Yhteystiedot
  • Tilaajapalvelu
  • Mediatiedot
  • Palaute
  • Blogit
  • Ilmoituspalvelu

Sivuston käyttöä seurataan mm. evästein kävijäseurannan, markkinoinnin ja mainonnan toteuttamiseksi. Tietosuojaselosteessa kerrotaan sivuston käytännöistä ja yhteistyökumppaneista.

Tietosuoja
Yksityisyysasetukset
Tilausehdot

  • Ajassa
  • Taustat
  • Dialogi
  • Etusivu
  • Digilehti
    • Etusivu
    • Näköislehdet ja arkisto
    • Tilaa digilehti
  • Arkisto
  • Tilaajapalvelu
  • Ilmoitukset
    • Ilmoituksia
    • Mediatiedot
  • Yhteystiedot
    • Yhteystiedot
    • Palaute
No Result
Näytä kaikki hakutulokset

Tervetuloa takaisin!

Kirjaudu sisään tilillesi:

Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Palauta salasanasi klikkaamalla tästä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme mahdollisimman pian.

Salasana unohtunut?

Salasanan palauttaminen

Syötä käyttäjänimesi tai sähköpostiosoitteesi salasanan palauttamista varten.

Kirjaudu sisään