Elintarvikealan keskiviikkona uhkaavaa lakkoa ja seuraavan viikon työsulkua koskevassa sovittelussa ei maanantaina edistytty. Seuraavan kerran osapuolet tapaavat valtakunnansovittelija Esa Lonkan luona tiistaina.
Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n puheenjohtajan Veli-Matti Kuntosen mukaan lakon alkaminen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä näyttää todennäköiseltä, koska työnantajapuoli ei ole perääntynyt lainkaan työaikavaatimuksistaan.
Elintarviketeollisuusliitto esittää alalle uutta työaikamallia, joka SEL:n mukaan mahdollistaisi kymmentuntisen työpäivän ja kuusipäiväisen työviikon.
Elintarvikealaa uhkaa Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n julistama lakko keskiviikkona 21.4. Perjantain ja lauantain välisenä yönä päättyvän kolmipäiväisen lakon piirissä on 57 tuotantoyksikköä ja 9 300 työntekijää. Työnantaja on julistanut samaksi ajaksi työsulun Olviin ja Hartwallin Tornion panimoon.
Työnantajapuoli puolestaan on julistanut ensi viikoksi työsulun koko liha-alalle, valmisruokateollisuuteen, kalateollisuuteen, leipomoihin ja pienille yksittäisille aloille. Sulut alkavat 26.4. kello 18 ja päättyvät 28.4. kello 24. Lihatuoteteollisuudessa sulku päättyy vasta 1.5. kello 24.
SEL:n mukaan työsulut ovat laittomia, koska ne kohdistuvat yksinomaan SEL:n jäseniin. Sama koskee Leipuriliiton tukisulkua, joka on sitäkin ihmeellisempi, koska Leipuriliitto ei ole edes työmarkkinaosapuoli. SEL aikoo viedä laittomat työsulut käräjäoikeuteen.