Suomen elintarviketyöläisten liitto SEL ja Elintarviketeollisuusliitto neuvottelivat työsulun lopettamisratkaisun valtakunnansovittelija Esa Lonkan johdolla, joilla luodaan pohjaa tulevalle sovittelulle.
SEL suositteli jäsenistöään palaamaan normaalien työvuorojen mukaisesti töihin työsulun päätyttyä. Työsulku rajoittui yhteen päivään ja SEL:n jäsenistö palasi työsulkuun osallistuneille työpaikoille.
ETL puolestaan suositteli jäsenyrityksiään toimimaan siten, ettei työsulun piirissä olleille Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL jäsenille aiheudu 27.4. kello 22.00 päättyvän työsulun vuoksi vuosiloman kertymään, vuosilomapalkkaan tai työajan lyhennysvapaisiin liittyviä menetyksiä.
Viisi ETL:n jäsenyritystä ei ole suostunut varmistamaan, että he toimivat ETL:n suosituksen mukaisesti. Yrityksiin kuuluvat Atria, HKScan Ruokatalo, Fazer Leipomot, Vaasan Oy sekä Saarioinen.
Seuraava työkiistan sovittelu on sunnuntaina.