Vasemmistoliiton Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo kysyy, millä summalla Helsinki ostaa palveluita vuosittain Terveystalolta.
Hän viittaa entisen sosiaali- ja terveysministerin, nykyisen Helsingin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan apulaiskaupunginjohtajan, kokoomuksen Laura Rädyn loikkaan yksityiseen bisnekseen eli Suomen Terveystalon palvelukseen.
”Entinen sosiaalijohtaja siirtyi Baronan leipiin ja rupesi siellä viemään eteenpäin palvelukonseptia kriisimajoituksesta, jota oli ollut kehittämässä vielä kaupungin leivissä. Ja kuinkas kävikään, Baronan tarjous voitti kilpailutuksen”, hän taustoittaa facebookissa.
”Nyt kun Laura Räty pomppasi Terveystalon palvelukseen, niin voisiko joku selvittää minkälaisella summalla Helsingin kaupunki ostaa vuosittain palveluita Terveystalolta.”
Hän pohtii, että pitääkö harkita tämänkaltaisissa työpaikan vaihtamisissa karenssiaikaa.
Raha seuraa varakasta
Vasemmistoliiton puheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Paavo Arhinmäki ihmettelee samaa asiaa.
”Ensin ajetaan vastaavana ministerinä sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoaville yrityksille rahastusmahdollisuuksia, ja sitten siirrytään näitä palveluita tarjoavan yrityksen palvelukseen”, hän kirjoitti torstaina facebookissa.
Arhinmäki toteaa kokoomuksen ajaneen voimakkaasti valinnanvapauden nimissä sosiaali- ja terveyspalveluiden avaamista kilpailulle, Arhinmäen mukaan kansainvälisten yritysten rahastukseen.
”Räty ajoi voimakkaasti raha seuraa (varakasta) potilasta mallia”, Arhinmäki kirjoittaa.
”Vaalien jälkeen hän palasi Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Hän on vastannut sote-uudistuksesta Uudellamaalla.”
Männistö ensin
Arhinmäki muistuttaa Rädyn ystävän, kansanedustajana toimineen helsinkiläisen kokoomuslaisen Lasse Männistön edenneen samankaltaisesti.
”Aikaisemmin jo kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Helsingistä Lasse Männistö siirtyi Mehiläisen palvelukseen, ensin voimakkaasti ajettuaan palveluiden ulkoistamista ja yksityistämistä valtuustossa”, Arhinmäki kirjoitti.
”Näin meillä Suomessa, kokoomuksessa. Meillä ajetaan yhteistä tavallisten ihmisten etua.”