Elintarviketyöläinen Anitta Hakala, 56, on nyt ensimmäistä vuottaan senioriohjelman piirissä. Hän pitää systeemiä ihan järkevänä, joka todella toimii.
– Olen ollut talossa vasta seitsemän vuotta, mutta minulla on toki pitkä työura takana. Senioriohjelma näkyy siinä, että työ on keventynyt ja lomat ovat pidentyneet.
Hänen mielestään nuorempien työntekijöiden suhtautuminen senioreiden etuihin on ollut ymmärtävää.
– En ole ainakaan mitään mutinoita kuullut.
Jos Hakala säilyy terveenä, niin hän aikoo pysyä vielä pitkään töissä.
– Olen ajatellut sellaista kuutta, seitsemää vuotta, jos terveys säilyy tämmöisenä. En nyt sentään ihan 70-80 vuotiaana vielä töissä olisi, sanoo perunalaatikoiden sisälämpötilaa mittavaa Hakala.
”Kiire on raskasta”
Lokakuussa Sahalahdella painetaan kolmessa vuorossa töitä joulua varten. Anja Maula, 61, paistaa jauhelihaa, jota menee lihaperunalaatikkoon aikamoiset määrät.
– Kun on kiire, niin työn raskaus tuntuu. Minäkin olen tuossa ruskistuksessa yhtä aikaa paistamassa joskus neljälläkin linjalla. Altaitten rahtaaminen sitä väliä on tosiraskasta.
Maula on ollut jo vuosia senioriohjelmassa, mutta ruuhka-aikana työt lisääntyvät ohjelmasta huolimatta.
– Piitkään täällä olleina osaamme tehdä kaikkia töitä ja sen vuoksi meitä kierretäänkin eri töissä. On tärkeää, että työpaikalla kaikkia kohdellaan tasapuolisesti, sanoo Anja Maula, joka ei ole vielä lainkaan ajatellut eläkkeelle siirtymistä.






