Ensimmäinen Ellun keittiöstä -kirja ilmestyi kolme vuotta sitten. Nyt eurovaalikampanjoinnin yhteydessä ilmestynyt uutuus jatkaa pitkälti samoilla linjoilla.
Uuteen kirjaan Tiainen on koonnut ystävien ja kylänmiesten reseptejä kotimaasta ja myös muualta Euroopasta.
Kirjan ovat julkaisseet yhteisvoimin Tiaisen tukiryhmä ja Keski-Suomen Vasemmistonaiset, jotka viime vuosina ovat järjestäneet myös Eilan Kattaus -lounastilaisuuksia lähinnä Valorinteen työväentalolla.
– Yhteinen kokkaaminen ja syöminen on mukavaa ja virkistävää ja uusien makujen ja ruoka-aineiden kokeileminen on, jos ei aina niin palkitsevaa, niin ainakin jännittävää, Tiainen kertoo.
Luusoppaa lapsuudenkodissa
Uusi ruokakirja paljastaa, että Tiaisen lapsuudenkodin ruokalistalle Kemiläisessä työläisperheessä kuului myös luusoppa.
– Halpa ja hyvä soppa, jonka perusaines oli palvatut luut. Ne keitettiin mausteliemessä, lihat kaluttiin luista ja siihen liemeen lisättiin perunoita, sipulia ja juureksia sekä kourallinen rikottuja ohrasuurimoita tai riisiä. Ravitsevaa ja hyvää, Tiainen vakuuttaa.
Ruokaresepteihin Tiainen johdattaa lukijansa mukavasti omien ja tuttaviensa muistelusten ja kokemusten kautta.