Eri puolilla maata joulukuun lopulla riehuneet myrskyt vaurioittivat ja kaatoivat puustoa lähes 3,5 miljoonaa kuutiometriä eli noin 120 miljoonan euron arvosta.
Pahimmat tuhot ovat tapaninpäivältä Länsi-Suomessa ja Hannun päivältä Itä-Suomessa. Tuhoarvio perustuu metsäkeskusten yhteistyössä muiden metsäalan toimijoiden kanssa tekemään, paikallistuntemukseen perustuvaan tuhokartoitukseen.
Lounais-Suomessa puustoa kaatui Pomarkusta Perniöön ulottuvalla alueella yli miljoona kuutiometriä, lähes 40 miljoonan euron arvosta. Pahimpia tuhoalueita ovat Säkylän ja Huittisten seudut.
Hämeen-Uudenmaan alueella vahingot ovat myös lähes 1,0 miljoona kuutiometriä painottuen Forssan, Tammelan, Läntisen Uudenmaan ja Jokiläänin alueille.
Pirkanmaalla tuhot ovat noin 0,5 miljoonaa kuutiometriä ja pahin tuhoalue on Vammalasta Forssaan.
Etelä-Pohjanmaalla puustoa kaatui 0,2–0,3 miljoonaa kuutiometriä. Tuhot painottuivat Isojoen, Karijoen ja Teuvan suunnalle.
Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla puita on kaatunut hajanaisesti yhteensä 0,3–0,6 miljoonan kuutiometrin verran. Puita on kaatunut eniten aukeiden alueiden reunoilla, järvien rannoilla sekä tuoreilla harvennushakkuualoilla.
Myrskyssä kaatuneen ja vahingoittuneen puuston myyntiarvo on pienempi kuin normaalisti pystyyn myytävän puuston arvo. Tyypillisesti myyntiarvon menetykset ovat 15 – 25 prosenttia.
Edellisen kerran Suomen metsiä runtelivat Asta-, Veera-, Lahja- ja Sylvi-myrskyt vuoden 2010 heinä-elokuun vaihteessa. Metsäntutkimuslaitoksen tekemän arvion mukaan tuolloin kaatui kaikkiaan 8,1 miljoonaa kuutiometriä puuta.