Päätösten siirtämistä seuraavaan kokoukseen esitti SDP:n ryhmä ja esitystä kannatti Vasemmistoliitto.
Pöydälle jättämiseen olisi riittänyt yhden kolmanneksen kannatus. Pöydälle jättämisen taakse tuli kuitenkin lähes puolet valtuustosta, mikä tarkoittaa, että XL-ryhmästä lipesi muutama valtuutettu, kuten vihreiden Petri Siuro ja Kirsikka Siik, kristillisdemokraattien Satu Sipilä ja kokoomuksen Erkki Axén.
Vasemmistoliiton ryhmästä XL:n puolelle asettui enää vain Jari Heikkilä.
Äänestystulos 35 – 32 kertoo siitä, että tunnelilla olisi ollut Tampereen valtuustossa vain hyvin niukka enemmistö takanaan, jos asiasta olisi päätetty maanantaina. Tunnelikaavan lisäksi myös muut Ranta-Tampellaa koskevat kaavat äänestettiin pöydälle.
Virastotalon edessä ennen valtuuston istuntoa mielenosoituksen järjestänyt Rantaväylä-liike saikin nyt lisäaikaa, jolla se voi etsiä lisää pitkän tunnelin rakentamisen vastustajia.
Ennen pöydällejättämisesitystä puhunut pormestari Timo P. Nieminen puolusti tunnelin rakentamista historiallisena päätöksenä. Hän korosti, että valtuusto ei vielä ole tekemässä päätöstä tunnelin rakentamisesta vaan sitä koskevasta kaavasta.
– Valtuusto päättä erikseen, milloin rakentaminen aloitetaan.
Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiesitykseen sisältyvä tuki tunnelille on kuitenkin luvassa vain mikäli rakentaminen aloitetaan vuonna 2012.
Vain YIT nettoaa
SDP:n pöydällejättämisesityksen jättänyt Aleksovski Atanas perusteli esitystään huolella hankkeen aiheuttamista kustannuksista. Samasta syystä tunnelia vastusti Vasemmistoliiton valtuutettu Ilkka Järvelä.
Vihreiden Siuro muistutti, että veronmaksajien rahaa käytettäisiin tunneliin noin 100 miljoonaa euroa ja että tunnelin vuotuiset ylläpitokustannukset ovat noin 2 miljoonaa euroa.
– Ainoa, joka nettoaa, on YIT, hän sanoi. YIT:n pitää hänen mukaansa maksaa kulunsa itse.
– Tunneli syö mahdollisuuden rakentaa Tampereelle ratikka, hän jatkoi ja esitti tunnelikaavan hylkäämistä.
Rantaväylä-liikkeen puheenjohtaja Vesa Knuuttila oli tyytyväinen päätöksen siirtymiseen. Se kertoo hänen mukaansa siitä, että kansalaismielipiteellä on vaikutusta.