Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n kolmipäiväinen lakko alkaa keskiviikkona 21.4. kello 00, vaikka sitä ennen valtakunnansovittelija Esa Lonka jättäisi sovintoesityksen.
Tiistaina aamupäivällä tapahtuneessa sovittelussa ei SEL:n puheenjohtajan Veli-Matti Kuntosen mukaan tapahtunut merkittävää edistymistä. Sovittelua jatkettiin illalla.
SEL:n julistama rajoitettu lakko alkaa kuitenkin keskiyöllä, sillä Kuntosen mukaan työehtosopimuksesta päättää liiton valtuusto. Se voidaan kutsua kuitenkin koolle vuorokauden varoitusajalla. Tiistaina päivällä valtuustoa ei oltu kutsuttu koolle, joten lakon alkaminen oli varmaa.
Lakon piirissä on kaikkiaan 57 tuotantoyksikköä ja 9 300 työntekijää. Lakko päättyy perjantaina 23.4. kello 24.00. Lakon päättyminen aikaisemmin on mahdollista, jos alalle syntyy työehtosopimus.
Lakon kanssa samaan aikaan alkaa työnantajan Olvi Oy:hyn julistama työsulku ja keskiviikkona kello 22 Hartwallin Tornion-panimon työsulku.
Työnantajan julistamat laajat työsulut uhkaavat puolestaan alkaa ensi viikolla. Ne alkaisivat 26.4. kello 18 ja päättyvät 29.4. tai 2.5. mennessä.
SEL asetti myös lakkouhan 5.–10. toukokuuta kaikkiaan 83 tuotantoyksikköön. Lakon piirissä olisi 11 700 työntekijää. Tämä lakko toteutuu, ellei sopimusneuvotteluissa ole sitä ennen päästy tulokseen.