Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 23. toukokuuta
Jos kymmenessä korkean turvallisuustason amerikkalaislaboratoriossa tehdään kymmenen vuotta kokeita muunnelluilla viruksilla, yksi ihminen saa tartunnan 20 prosentin todennäköisyydellä. Jos hän poistuu laboratoriosta, virus voi levitä laajemmalle, varoittaa tiistaina julkaistu tutkimus.
Viruskokeista voi siis riistäytyä globaali pandemia, kirjoittaa The Guardianin tiedetoimittaja Ian Sample, jutussa, joka on tämän viikon Guardian-suomennos.
Maailma kylässä -festivaalin merkeissä Viikkolehti on tällä kertaa totuttuakin kansainvälisempi. Virusvaaran lisäksi kerromme Kolumbian ensi sunnuntain presidentinvaaleista, Länsi-Saharan tilanteesta, Intian vaalituloksesta sekä Ukrainan unohdetuista ruteeneista.
Viikkolehdessä on myös reportaasi Maputosta, jossa norsunluuta ja sarvikuononsarvia myydään torilla poliisin silmien alla.
Kansan Uutisten toimittajat jalkautuivat vaalikentille seuraamaan, millaisella jalkatyöllä eurovaaleissa otetaan viimeksi menetetty paikka takaisin. Reportaasi Viikkolehdessä.
Nykyiseen hallitusohjelmaan kirjattiin, ettei Nato-jäsenyyttä valmistella tällä vaalikaudella. Puolueissa Nato-halut kuitenkin ovat kasvaneet kuluvan kevään aikana. Porvarien voitto ensi vuoden eduskuntavaaleissa toisi jäsenhakemuksen lähelle. Turvallisuuspolitiikan asiantuntijat Pami Aalto ja Pekka Visuri kertovat Kansan Uutisille, mitä jäsenyys merkitsisi.
Tapasimme myös Thaimaasta katuruokaoppia hakeneet Tuk Tuk Travellerit. Katuruoka on seuraava iso juttu ja Maailma kylässä -festivaalillahan sitä on runsaasti tarjolla.
Tämän viikon lehdessä on paljon myös vankkaa ay-asiaa. Tapasimme Puuliiton liittovaalien ehdokkaita sekä TEAM-liiton kehittämispäällikön Hannu Siltalan.
Sampsa Sarparanta tekee tauluja ja punk-musiikkia ahdistuksesta, jonka syy on kapitalismi. Eniten vituttaa kaikki on näyttely, joka on parhaillaan esillä tm-galleriassa Helsingin Erottajalla. Jatkuvan vitutuksen aihe on vallitseva globaali kapitalistinen systeemi, joka lisää kaikkien ahdistusta joka päivä, hän kertoo. Kapitalismissa ei Sarparannan mielestä kukaan voi olla onnellinen.
Jos palkat jäävät alle 60 prosentin nettokeskipalkasta, on niitä nostettava riippumatta siitä, millainen palkkajärjestelmä maassa on voimassa. Näin sanotaan Euroopan sosiaalisessa peruskirjassa. Kaikki maat, joihin Suomi yleensä vertaa itseään, ovat sen ratifioineet, mutta Suomi ei. Eikä ilmeisesti aiokaan ratifioida. Miksi ei, sitä pohtivat viikon Horisontissa Dan Koivulaakso JHL:stä ja Erkki Laukkanen SAK:sta.
Viikkolehti – Laajenna maailmankuvaasi.