Kotoinen Veikkausliiga palasi tositoimiin alle 21-vuotiaiden EM- kilpailuiden aiheuttaman tauon jälkeen. Monet joukkueet käyttivät tauon harjoittelun lisäksi pieneen lomailuun, joten loppukauteen lähdetään tuorein jaloin.
Tasainen sarja saavuttaa pian puolivälinsä. Valitettavasti joukkueet ovat pelanneet eri määrän pelejä, joten loppukauden absoluuttisten voimasuhteiden määritteleminen on hankalaa.
Alkukauteen kuuluu sekä hyvin onnistuneita joukkueita, että pahoja alisuorittajia. Kärjestä löytyy ehkä hieman yllättäen Valkeakosken Haka, joukkue jolle moni on toivonut epäonnea. Vaikka Haka on pelannut loistavan alkukauden, on totuuden nimissä sanottava, että ehkä suurimmat mestarisuosikit HJK, sekä turkulaiset Inter ja Palloseura ovat suoriutuneet otteluistaan pahasti ailahdellen.
Alkukauden pahimmat pettymykset ovat olleet Tampere United ja Myllykosken Pallo. TamU:lla on peli sekaisin niin kentällä kuin kabineteissakin. Mansesterin saippuaooppera on toistaiseksi tauolla, mutta tarjonnee hupia vielä loppukaudellakin. Mestaruus karkasi jo kauan sitten, mitaleillekin vaaditaan jo venymistä ja muiden epäonnea.
Joukkue tuntuu erikoistuneen vähämaalisiin tappioihin tiukoissa peleissä. Toisaalta mahtuu TamU:n kauteen myös romahtaminen lukemin 4–1 Myllykoskella MYPAa vastaan.
Vaasan Palloseura vaihtoi valmentajaa kesken kauden ja porskuttaa nyt voittoputkessa. Liekö käskyttäjän vaihtaminen edes mahdollista Tampereella? Niin vahvasti on Ari Hjelm itsensä seuraan sementoinut.
Mites MYPA? No MYPA kärsii tehottomuudesta. Kauden sinänsä hyvästä 11:n maalin saldosta peräti kuusi on syntynyt kahdessa ottelussa. Lopuille yhdeksälle ottelulle jää jaettavaksi ainoastaan viisi maalia.
Myllykoskella on vahvat menestymisen perinteet, joten joukkue voi vielä jäljellä olevissa peleissä yllättää. Liekö kuitenkin aika ajanut ohi pikkukaupungin seurasta, sillä perinteinen tehtaan tuki on seurasta loppumassa.
Maarianhaminan IFK ja Valkeakosken Haka ovat olleet alkukauden positiivisimmat yllättäjät. Rajusti tälle kaudelle uudistunut MIFK on kärsinyt tällä kaudella ainoastaan yhden tappion ja se on onnistunut napsimaan muutamia hyviä päänahkoja etenkin kotikentällään.
Voitot sekä Interistä, että Hakasta osoittavat, että Maarianhamina on paha paikka vierailla. Joukkue on vienyt pelejä etenkin tiukan puolustuspelinsä ansiosta. MIFK onkin päästänyt sarjassa vähiten maaleja.
Ravintolamoguli Sedu Koskisen Valkeakosken Haka oli kauden alussa melko samanlaisen tilanteen edessä kuin ahvenanmaalaisetkin: joukkue uudistui lähes täysin tälle kaudelle. Etenkin ”Tsaari” Valeri Popovitsin poistaminen joukkueen vahvuudesta koettiin kaikkialla huonoksi vedoksi. Haka on kuitenkin osoittanut, ettei sota yhtä miestä kaipaa. Vastuunkantajia on löytynyt laajalta rintamalta.
Hakassa ainoa kysymysmerkki lienee kuitenkin sama kuin kaikissa ”mesenaattien” johtamissa seuroissa: tyrehtyykö rahoittajan innostuksen myötä myös rahahanat?
Toisaalta Koskinen on vakuutellut sitoutuvansa Hakaan, lapsuutensa kaupungin lippulaivaan, pysyvästi.
Viikon Vakioveikkauslapulta löytyy otteluita Suomen kolmelta korkeimmalta sarjatasolta. Kierroksen vihjeet löytyvät tällä kertaa Veikkausliigasta.
Kohteen 3 ottelu käydään Pietarsaaressa paikallisen Jaron ja Helsingin Jalkapalloklubin kesken. Sarjakolmonen HJK ei ottelussa ole niin vahva ennakkosuosikki kuin ennalta saattaisi päätellä. Sen otteita on vaivannut pitkin kautta ailahtelevuus: hyvää ottelua on usein seurannut huono.
Jaro taas on aloittanut kauden suorituskykynsä ylärajoilla. HJK on voittanut otteluita laajan materiaalinsa ansiosta ja sen turvin Klubi tulee voittamaan myös Jaron. Merkiksi kakkonen.
Yllätystä voi hakea kohteesta 4. Maarianhaminassa kohtaavat Maarianhaminan IFK ja Vaasan Palloseura. MIFK on kivikova kotijoukkue, VPS taas porskuttaa liigassa viiden ottelun voittoputkessa (tilanne 1.7). Vepsun itseluottamus on huipussaan, ja se on vahvoilla voittamaan myös kovan kotijoukkueen. Merkiksi kakkonen.
Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaina 5.7. kello 18.25. Kansan Uutiset suosittelee 64 merkin järjestelmää: 1 (X), 1 (X), 2, 2, 2, 1 (2), 2, 1, 1, 1 (2), 1 (X), 1, 1 (X).