Hän muistuttaa, että työhyvinvoinnin laiminlyöntien vuoksi kuluu vuosittain miljardeja sairauspoissaoloihin ja ennenaikaisiin eläköitymisiin.
Innostuneissa, aloitekykyisissä ja sitoutuneissa työntekijöissä piilee Mankan mukaan tulevaisuuden menestys. Siksi työhyvinvoinnin edistäminen kannattaisi hänen mukaansa kirjata myös työpaikan tavoitteisiin.
Jokaisella työpaikalla olisi Mankan mukaan hyvä tehdä työhyvinvointisuunnitelma ja arvioida toimenpiteiden toteutumista muutenkin kuin sairauspoissoloprosenteilla tai muilla negatiivisilla tunnusluvuilla.
– Olisi tärkeätä löytää myös uusia henkilöstön toiminnan laatua kuten yhteisöllisyyttä, johtamisen toimivuutta ja työn mielekkyyttä arvioivia mittareita, Manka toteaa.
Tampereen yliopisto julistaa työn tekemisen rauhan koko vuodeksi jo kuudetta kertaa. Manka lukee työnilojulistuksen tiistaina 10. tammikuuta.
Julistuksen jälkeen järjestetään seminaari, jossa opetusministeri Jukka Gustafssonin lisäksi puhuvat ylilääkäri Jan Schugk Elinkeinoelämän keskusliitosta, Elintarviketyöntekijöiden liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ja työhyvinvointipäällikkö Helena Hanhinen Pohjois-Karjalan sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä. Hanhinen kertoo pohjoiskarjalalaisesta työhyvinvointisopimusmallista.