Tampereen kuvataidekoululaiset pukevat Hämeensillan Pirkkalaisveistokset uusiin asusteisiin perjantaiaamuna. Tempaus on osa kuvataide- ja käsityökoulujen Iloa iholle -taide- ja muotoilukasvatushanketta.
Teemavuoden huipentumaa vietetään kuluvalla viikolla, jolloin kuvataide- ja käsityökouluissa on avoimet ovet ja yleisölle on tarjolla monenmoista työpajaa.
Porissa esimerkiksi kuvataidekoululaiset ovat tehneet veistoksellisia paperiperuukkeja ja tutkineet, miten erilaiset materiaalit muotoutuvat vaatteiksi. Porvoon taidekoulun tuotesuunnitteluoppilaat taas tekevät muotilehden.
Keski-Pohjanmaan Taito-käsityökoulussa on teemaviikolla järjestetty kaverikässää, jossa tehdään palamattoa historiallisella kengänkorkotekniikalla. Teemaviikko päättyy sunnuntaina 15.3.
Tampereella Sara Hildén –akatemian 10. vuosikurssin oppilaat ovat menneen talven aikana suunnitelleet ja toteuttaneet uuden ilmeen Hämeensillan Pirkkalaisveistoksille.
Veronkantajalle narrin kaulus
Sara Hildén -akatemian rehtori Heli Tiainen kertoo, että koulussa on kuluvan lukuvuoden aikana käsitelty pukeutumiseen, koristautumiseen ja designiin liittyviä aiheita.
– Oppilaat aloittivat suunnittelun tutustumalla patsaisiin sekä paikan päällä että kuvien avulla.
Rehtori kertoo, että vaikka oppilaat ovat tamperelaisia, patsaiden tarina, koko ja ilme tulivat tutuksi monelle vasta projektin aikana.
– Tavoitteena oli suunnitella jokaiselle patsaalle yksilöllinen asuste, joka viittaa patsaan rooliin. Kauppias sai silinterihatun, Suomen neito missikäätyä muistuttavan kunnianauhan, Eränkävijä punotun, orgaanisen köynnöksen ympärilleen ja Veronkantaja narrin kauluksen.
Tutut patsaat saavat uuden ilmeen perjantaina 13. 3. ja tempauksen avajaisjuhlaa vietetään lauantaina.
Iloa iholle -hanke on lasten ja nuorten puheenvuoro pukeutumisen ja koristautumisen visuaalisessa maailmassa. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten kestävää muotoiluosaamista ja tukea tasapainoista minäkuvaa sekä itsenäistä, kulutuskriittistä ajattelua.