Naiset saavat vaieta EU-seurakunnassa tämänkertaisenkin nimityskierroksen jälkeen. Naisten osuus ei ole pieni vain EU:n kärkipaikoilla vaan koko apparaatissa.
Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaksi on ollut esillä niin Suomen kuin Latviankin naispresidenttien nimet. Viime metreillä naisten nimiä ei ole kärkisuosikkien joukossa ollut.
EU:n komissioon on tulossa 27 jäsentä, mutta naisten määrä tulee vähenemään nykyisestä kahdeksasta. Kolmen maan esitykset puuttuvat vielä, mutta tähän mennessä naista on esitetty neljästä jäsenmaasta.
EU:n palkkatilastot kertovat vielä karmaisevampaa kieltä tilanteesta komission virkamiesten joukossa. Lähes 13 000 virkamiehestä 62 prosenttia on miehiä. Naiset ovat enemmistönä ainoastaan tulkkien ja kääntäjien joukossa. Jos nämä osastot jätetään laskuista pois, miesten osuus nousee yli kahden kolmasosan.
EU-virkamiehillä on kaikkiaan 12 palkkaluokkaa. Virkamiesten ylimmässä palkkaluokassa on kaikkiaan 37 henkeä, joista kaksi on naista. Neljässä ylimmässä palkkaluokassa naisten osuus on kaikkiaan alle viidesosa. Naisia on enemmistö vain kaikkein alimmassa palkkaluokassa.
Tosin kaikilta osin virkamiesten palkkaluokilla ja tehtävien tärkeydellä, vaativuudella tai virka-asemalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.
Erilaisia teknisiä ja avustavia tehtäviä hoitavista kaksi kolmasosaa on naisia. Heilläkin on 12 palkkaluokkaa. Ylimmässä palkkaluokassa naisia on vain viidesosa. Miehet ovat enemmistönä neljässä ylimmässä palkkaluokassa, naiset kaikissa niitä alemmissa.
Jonkinlaisen poikkeuksen muodostaa Euroopan parlamentti, jonka jäsenten joukossa naisten osuus nousi kesän vaaleissa 35 prosenttiin. Parlamentin puhemiehenä on mies, mutta valiokuntien puheenjohtajien joukossa naisia on 40 prosenttia.