Harrastajien määrän lisääntyminen on johtanut Suomessa tieteelle aivan uusien sienilajien löytöihin. Uusi ennen tuntematon laji on suomalaisten ja ruotsalaisten tutkijoiden Tammisaaresta löytämä turkoosivanu. Toistaiseksi sitä ei ole muualta löydettykään kuin Suomesta. Todennäköisesti se kasvaa myös muualla Pohjois-Euroopassa.
Turkoosivanun (Byssocorticium caeruleum) kuvasivat tutkijat Heikki Kotiranta, Reima Saarenoksa ja Karl-Henrik Larsson. Laji kasvoi Tammisaaressa luonnonsuojelualueella lehdossa lahoavilla tammen oksilla.
Tutkijat kuvaavat sienen itiöemää kauniin turkoosiksi. Se muistuttaa lähisukulaisiaan, mutta poikkeaa niistä mikroskooppisten tuntomerkkiensä ja DNA:n perusteella.
Heikki Kotirannan ja Reima Saarenoksan edellinen tieteelle uusi löytö oli hiidennahka (Crustoderma efibulatum) vuonna 2006. Se löytyi ensimmäisen kerran Porvoosta kelomännyn oksasta.
Jyväskylän yliopiston tutkija Katja Juutilainen löysi vuonna 2007 maailman toisen hiidennahkayksilön Kuhmoisista ekologisissa lahottajasienitutkimuksissa. Tosin sieni määritettiin vasta helmikuussa 2012. Tämäkin yksilö kasvoi pienessä männyn oksassa ja osoittaa, että pienikokoisella puuaineksella on merkitystä joillekin eliöryhmille. Hiidennahan kasvupaikat ovat niin tavallisia, että se kasvaa varmasti muuallakin maailmassa.