Suomalaisten rahapelaaminen on edelleen yleistynyt. Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän tuoreen kyselyn mukaan 78 prosenttia suomalaisista on pelannut viimeisten 12 kuukauden aikana jotakin rahapeliä. Määrä vastaa noin 3,1 miljoonaa 15–74-vuotiasta suomalaista.
Kun rahapelaamista edellisen kerran mitattiin vuonna 2007, niin silloin vastaava osuus oli 74 prosenttia.
Rahapelejä koskeva 18 vuoden alaikäraja on kyselyn mukaan vähentänyt alaikäisten pelaamista ja siitä aiheutuvia haittoja.
Suomalaiset käyttävät rahapeleihin keskimäärin 14 euroa viikossa. Keskimääräistä suuremman osuuden käytettävissä olevista tuloistaan peleihin käyttävät alimpaan tuloluokkaan kuuluvat, työttömät ja lomautetut sekä internetissä pelaavat ja ongelmapelaajiksi luokitellut vastaajat.
Ongelmapelaajien määrä on hieman vähentynyt. Kyselyn perusteella ongelmapelaajiksi luokiteltiin 2,7 prosenttia 15–74-vuotiaista suomalaisista. Heidän osuutensa on hieman laskenut vuodesta 2007. Ongelmapelaaminen oli miehillä (4,3 %) selvästi yleisempää kuin naisilla (1,2 %).
Yli kaksi kolmasosaa vastaajista piti rahapelien pelaamista vakavana ongelmana. Kuusi kymmenestä vastaajasta on sitä mieltä, että pelaamisongelmat ovat kasvaneet viime vuosina.
Suomalaisten rahapelaaminen 2011 -kyselyä varten haastateltiin 4 484 henkilöä, jotka olivat iältään 15–74-vuotiaita. Kysely on jatkoa vuosina 2003 ja 2007 teetetyille kyselyille. Kyselyn suunnittelusta vastasi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sen toteutti Taloustutkimus Oy.