Kansan Uutisten Viikkolehdessä pääsiäisenä 2013
Argentiinan vasemmisto ja ihmisoikeusjärjestöt ovat jyrkän ensireaktion jälkeen pehmentäneet kantaansa uuteen paaviin. Franciscusta syytettiin aluksi yhteistoiminnasta entisen sotilasjuntan kanssa ja jopa osallisuudesta kidutuksiin. Nyt juntan aikana kidutettu jesuiitta Francisco Jalics on astunut esiin ja sanonut olevansa vakuuttunut, ettei nykyinen paavi antanut häntä ilmi. Raisa Musakan raportti reaktioista uuteen paaviin Viikkolehdessä torstaina.
Mutta oliko viime viikonloppuna kuollut Boris Berezovski Venäjän liberaalin opposition mesenaatti ja Putinin yksinvallan vastustaja, vai keinoja kaihtamaton peluri? Vastausta kysymykseen hakee jutussaan Antti Rautiainen.
Lisäksi pääsiäisen Viikkolehdessä tehdään matkaa Mekongjoella ja kerrotaan CIA:n asekuljetuksista Syyrian kapinallisille.
– Meillä työskentelee tällä hetkellä noin 1 500 vapaaehtoistyöntekijää, kertoo vapaaehtoistyön koordinaattori Sari Wagner Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirastosta.
Esimerkki tästä ovat useiksi tiimeiksi järjestäytyneet Kinaporin palvelukeskuksen noin 120 vapaaehtoistyöntekijää. He pyörittävät muun muassa Kinaporin kirjastoa ja saavat siitä rytmiä omaan arkeensa. Emme tee sellaisia hommia, jotka kuuluvat palkatuille työntekijöille, korostaa kirjastotiimiä johtava Ritva Kyyrö.
Sairaanhoitaja Aija Immonen kertoo Viikkolehden haastattelussa työstään Terhokodissa. Talo on täynnä elämää, hän sanoo.
Peter von Bagh menee henkilökohtaiselle alueelle esseekokoelmassaan Cinefilia. Kirjassa on kolmisenkymmentä ulkomailla ilmestynyttä artikkelia. Niissä von Bagh kertoo muun muassa ensi kosketuksistaan elokuviin sekä pohtii elokuvahulluuden lajeja. Itsensä hän lukee tietenkin vanhan koulukunnan cinefilisteihin, jotka ovat kiinnostuneita elokuvan ja todellisuuden suhteista.
Kansalaisaloite turkistarhauksen kieltämiseksi on kuuma peruna, jonka käsittelytapaan eduskunta ottaa lähiaikoina kantaa. Turkisten vastustaminen ei ole vain nykyajan kaupunkilaisnuorten vouhotusta, sen juuret ulottuvat satojen vuosien päähän. Historian ensimmäisiä ”kettupoikia” oli 1452 syntynyt Leonardo da Vinci, joka piti turkiksia ja lihan syöntiä julmuuden symbolina, kertoo Hannele Klemettilä uusimmassa keskiaikaa kuvaavassa kirjassaan.
Kimmo Laakson esseessä tarkastellaan rasismin kuvastoa lähtökohtana 1950-luvun aapinen.
Entä miten keskiaikainen kirkko suhtautui miespareihin? Yllättävän vastauksen kertoo Viikkolehti.
Sitten on vielä viime perjantain Gijónin ihme. Siitä kirjoittaa Elina Vainikainen viikon veikkauskolumnissa sekä Veli-Pekka Leppänen ihan paikan päältä.