Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 12.3.
AKT:n satamalakon sovittelua jatkettiin taas torstaina. Samaan aikaan ahtaajat tukijoineen marssivat Eduskuntatalolle. Kansan Uutiset oli paikalla mielenosoituksessa. Kerromme myös, että suomalaisessakin työelämässä harjoitetaan ihmiskauppaa.
Entä mistä vaatteesi tulevat? Lähes varmasti ainakin osa on ommeltu hikipajoissa.
Viikkolehden kansihenkilönä on tällä kertaa Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius. Hän antaa vinkit aamusta iltaan, miten oma hiilijalanjälki puolitetaan. Straniuksen aamu alkaa juoksulenkillä, jonka jälkeen suihku sujuu 40 sekunnissa.
Stranius on ollut myös käynnistämässä degrowth-verkostoa. Verkoston mielestä talouden ei pidäkään kasvaa, vaan supistua hallitusti. Mistä on kysymys, sen kertoo Vasemmistofoorumille punavihreyttä konkreettisena politiikkana tutkiva Marko Ulvila.
Elämänarvoja ja hyvinvointia punnitaan myös keskiviikkona julkaistussa Yltäkylläisten pidot -pamfletissa.
Kulttuurisivuilla tutustutaan Karl Marxin luontoajatteluun ja 1970-luvun suomenruotsalaiseen taistolaisuuteen. Olemme myös mukana kotkalaisella runoklubilla.
Ulkomaansivuilla ollaan Irakin vaalien jälki- ja Ranskan aluevaalien ennakkotunnelmissa.
Peik Johansson kertoo Pintaa syvemmältä -kolumnissaan Britanniaa kuohuttavasta BBC:n paljastuksesta. 1980-luvun Live Aid -jättikonsertilla kerättiin rahaa Etiopian nälkäisille, mutta osa rahoista päätyi kokonaan muualle.
Pelisivulla Pasi Palmu pohtii, kuka suomalainen voisi toimia Huuhkajien päävalmentajana. Maggies Boy keulasta lyömätön, väittää puolestaan päätoimittaja Jouko Joentausta ravivihjeissään.
Lehden kolumnisteista Pia Valkonen on kokenut eurooppalaisia kohtaamisia Taka-Savossa, Milla Pyykkönen pohtii korkeakoulujen lukukausimaksuja ja Ruurik Holm monopolia.
Vanhasen hallitus jää historiaan, väittää Viitasen Vieno. Se romahdutti Suomen talouden vuoteen 1918 vertautuvalla tavalla, mutta silloin tapettiin tai vangittiin ensin melkein kaikki työläiset.
Miksi ihminen lukee? Sitä miettii Tuula-Liina Varis.