Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 4. lokakuuta
”Valtio-opin opettajani Osmo Apunen sanoi aikoinaan, että niin kauan kuin verokapinaa ei ole, asiat ovat hyvin.”
Näin kertoo perjantaina ilmestyvässä Kansan Uutisten Viikkolehdessä jyväskyläläisprofessori Mikko Mäntysaari huolestuneena, sillä nyt on verokapina. Sen lippua heiluttavat nuorkokoomuslaiset ohjelmissaan ja pamfleteissaan. Verotuksen vastustajilta unohtuu Mäntysaaren mukaan se, että he itsekin käyttävät koko ajan julkisia palveluita voidessaan elää turvallisessa maassa.
Karvialainen maanviljelijä Aarre Välimäki käy oikeustaistelua. Neljän erikoislääkärin mielestä hän on työkyvytön, mutta Kela ja Maatalousyrittäjien eläkelaitos ovat eri mieltä – Välimäkeä koskaan näkemättä.
Onko Suomessa rakennekriisi vai suhdannetaantuma? Palkansaajien tutkimuslaitoksen Eero Lehto vastaa. PT:n erikoistutkija Pekka Sauramo puolestaan muistuttaa käynnissä olevan talouskeskustelun ideologisista painotuksista.
Tämän viikon Viikkolehdessä teemme myös kattilamatkan Kameruniin. Mitä tapahtui ja mistä puhuttiin, kun Marttaliiton aktiivit tapasivat kamerunilaisia yhteistyökumppaneitaan Uudenmaan Marttapiirin keittiössä?
Helsingin, Tampereen, Turun, Lahden ja Hämeenlinnan kirvesmiehet puhuivat viime lauantaina alan ajankohtaisista kysymyksistä Helsingissä. Rakennusliiton jo hylkäämän keskitetyn palkkaratkaisun ehdot saivat kovaa kritiikkiä osakseen. Sen katsottiin laskevan ostovoimaa enemmän kuin on uskoteltu ja palkankorotusten tulevan lisäksi valtion kautta työntekijöiden itse maksettaviksi.
Viime vuonna muisteltiin paljon Helsingin vuoden 1962 nuorisofestivaalia. Perjantaina festivaali herää henkiin valkokankaalla Taru Mäkelän elokuvassa Mieletön elokuu. Festivaali toimii kehyksenä rakkaustarinalle, jossa suomalainen oikeistolainen hattukauppias kohtaa tšekkiläisen sosialismin lähettilään.
– Nautin siitä tosi paljon, kertoo keski-ikäistä rakkauden huumaa elokuvassa kokeva Kati Outinen.
Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisoja Qatarissa rakennetaan orjatyönä. Paineet Kansainvälistä jalkapalloliittoa FIFAa kohtaan kasvavat.
Palestiinalaisaluetta Länsirannalla halkoo kahdeksan metriä korkea rakennelma. Israel kutsuu sitä turvamuuriksi.
– Monet täällä puhuvat apartheid-politiikasta. Nimestä riippumatta kyse on kuitenkin maidemme varastamisesta, tuhahtaa Al Walajan kylän reunalla asuva Omar Hajajleh Viikkolehdelle.
Valmistuttuaan muuri kiertää koko kylän ja eristää sen muusta Länsirannasta. 2002 aloitetusta muurista noin puolet on valmiina. Haagin kansainvälisen tuomioistuimen mukaan se rikkoo kansainvälistä oikeutta.
Syyskuussa tehtiin kansainvälisessä politiikassa historiaa. Yhdysvallat joutui perääntymään Syyriaan suunnitellusta sotaretkestä. Eikö USA enää voikaan tehdä mitä haluaa?
Tämä kaikki ja paljon muuta vain ja ainoastaan Kansan Uutisten Viikkolehdessä. Verkon lukija saa vähemmän.