Kansan Uutisten Viikkolehdessä perjantaina 8. toukokuuta
Nepalissa jopa 15 000 tyttöä joutuu vuosittain ihmiskaupan uhriksi. Äskeisen maanjäristyksen jälkeen heitä uhkaa uusi vaara. Avustustyöntekijöiksi naamioituneet rikollisverkostot vaanivat kymmeniä tuhansia nuoria naisia ja sieppaavat heidät bordelliverkostolle koko Etelä-Aasiaan.
Guardianin Jason Burken reportaasi suomeksi vain Kansan Uutisten Viikkolehdessä.
Venäjä valmistautuu juhlimaan voitonpäivää näyttävin menoin lauantaina. Tällä viikolla ilmestyneessä kirjassa Venäjän palatseissa ja kaduilla suuri joukko asiantuntijoita pohtii, miten maa makaa. Monissa puheenvuoroissa välittyy näkemys Venäjän historiasta kumpuavasta tunteesta, ettei heitä ymmärretä.
Mosambik on kehitysyhteistyössä monien maiden, myös Suomen, keskeinen avunsaaja. Ulkoministeriön ja Kepan raporteissa maata luonnehditaan jonkinlaiseksi menestystarinaksi, mutta maassa tutkimustyötä pari viime vuotta tehnyt Janne Rantala kirjoittaa Viikkolehdelle, että siellä vallinneesta sisällissodasta haluttiin vaieta.
Pintaa syvemmältä -artikkelissa Peik Johansson kirjoittaa sananvapauden tilasta Somaliassa, pommi-iskujen varjossa.
Suomessa viikon sana oli yhteiskuntasopimus. Se kaatui keskiviikkona ja nyt perjantaina alkavissa hallitusneuvotteluissa on keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan edessä vieläkin isompi säästötavoite. Mistä hankkeessa oli kysymys, sitä arvioivat Viikkolehdessä Palkansaajien tutkimuslaitoksen tutkimuskoordinaattori Eero Lehto, SAK:n lakimies Anu-Tuija Lehto sekä poliittisen filosofian tutkija Mikko Jakonen.
Metalliliiton tutkimuspäällikkö Jorma Antila toteaa Horisontissa, ettei Suomen teollisuuden ykkösongelma ole hintakilpailukyky, vaan heikko kansainvälinen kysyntä. Hallitus ei voi tehdä yritysten puolesta menestyviä tuotteita.
Hallitusneuvottelut alkavat siis perjantaina ja uudella hallituksella on edessä vanha tuttu sote. Kannattaisiko ottaa mallia Ruotsista? Ruotsin vuodesta 1862 toimineen maakuntahallinnon esittelee Esko-Juhani Tennilä.
Eläkeläiset ry:n edustajakokous järjestetään ensi viikon alussa Varkaudessa. Jo nyt tiedetään, että sen puheenjohtajaksi Kalevi Kivistön jälkeen valitaan pari viikkoa tuore eläkeläinen, eduskunnan vapaaehtoisesti jättänyt Martti Korhonen. Korhonen kertoo, miksi on valmis tarttumaan heti uuteen tehtävään.
Omituiset poliittiset aatteet, jotka olivat muhineet Euroopan kulttuurin pohjilla nousivat Hitlerin mukana pintaan. Sanat muuttuivat teoiksi. Työkaluina käytettiin rotuhygieniaa ja arjalaista estetiikkaa. Miksi näin kävi, sitä pohtii esseessään Kari Saviniemi.