SDP:n kansanedustajaksi valittu, aiemmin konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä työskennellyt Hussein al-Taee myöntää, että kuvakaappaukset hänen homo- ja juutalaisvastaisista kirjoituksistaan ovat aitoja. Hän pyytää niitä anteeksija kertoo blogissaan kirjoitusten taustalla olevan konservatiivinen kasvutausta. Bagdadissa vuonna 1983 syntyneen al-Taeen isä Asaad Al-Taee kuului diktaattori Saddam Husseinia vastustaneeseen maanalaiseen vastarintaliikkeeseen. Perhe tuli kiintiöpakolaisina Suomeen vuonna 1993.
”Minulla ei ole sanoja häpeälle, jota tunnen nyt niistä ennakkoluuloista, ajatuksista ja kielestä jota olen käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista tai muista ihmisryhmistä”, Hussein al-Taee kirjoittaa.
Hän myöntää toimineensa typerästi, kun ei ole aiemmin avannut kirjoitustensa taustaa. Niitä hän selittää hyvin konservatiivisella kasvutaustallaan, ”jossa asenteet esimerkiksi sukupuolirooleihin ja seksuaalisiin vähemmistöihin ovat kaukana siitä, mitä itse ajattelen nyt”.
Al-Taeen mukaan hänen kasvuympäristössään homoseksuaalisuus oli tabu, jonka käsittelemiseen ei ollut minkäänlaisia sanoja. Tutustuttuaan homoseksuaalisiin ihmisiin hän on oppinut ymmärtämään heidän kokemuksiaan syrjinnästä ja lupaa tehdä töitä sen eteen, että myös oma taustayhteisönsä voi sitoutua seksuaalivähemmistöjen oikeuksien parantamiseen kaikilla tavoilla.
Samalla lailla käsitys juutalaisista on muuttunut hänen tutustuttuaan juutalaisiin.
”Olen edelleen kriittinen Israelin ihmisoikeusrikkomuksien suhteen, mutta näen konfliktien syyt ja seuraukset aikaisempaa syvällisemmin. En ole koskaan toiminut työssäni Israelia vastaan. Nyt minun on vaikea antaa itselleni anteeksi sitä, että olen ajatellut näin virheellisesti.”
Hussein al-Taee kirjoittaa, että kohdatessaan vihaisesti ajattelevia, vihaisia ihmisiä, ”en kohtaa jotain itselleni vierasta, vaan hyvin tuttua”.
”Kun puhun ennakkoluuloista ja vihasta, en puhu heistä, vaan meistä. Taustani takia näen riskit, joita liittyy ennakkoluulojen lietsomiseen ja syrjään jäämiseen tai nöyryytetyksi tulemisen tunteeseen. Haluan ojentaa käteni kaikille, jotka ovat valmiita keskusteluun.”