Näyttävät taas olevan ”hankalammat” ajat yleisessä ilmaisussa. Kohta on niin kauan jauhettu vaalirahoista, kuka antoi kenelle ja minkä verran, ettei enää kerta kaikkiaan jaksaisi kuunnella tätä samaa sotkua aina vaan.
Ja jos keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen tai Matti Vanhasen kootut selitykset tulevat kuvineen uutisruutuun, täytyy kyllä meikäläisen jo sulkea tv. Ei kestä enää sitä selittelyä, missä tapahtui virhe, valitettava väärinkäsitys, unohdus tai joku muu valitettava asia. Jos yrittäjinä toimisi tuollaista porukkaa, se olisi entinen porukka.
Kummallista, ettei asioita ja pelisääntöjä ole yli vuodessa saatu selvitettyä ja laadittua. Tulee mieleen, ettei varmaan edes haluta pelisääntöjä laatia. HS:n jutussa mainittiin Paula Lehtomäen sanoneen, ettei sosiaalisissa verkoissa ja yritysyhteyksissä mitään ihmettelemistä ole, vaan kaikki niitä tarvitsevat.
Tuskin kukaan todella kuvittelee, etteikö näitä yritysmaailman verkotuksia tarvittaisi, vaan se häiritsee, että kaikkea salaillaan jatkuvasti! Ja jos salaillaan, niin silloinhan on joku syy siihen. Silloin peitellään jotakin valonarkaa. Tämä on käynyt jo selväksi ihan kaikille.
Kesälomailin Hyvinkään kaupungissa. Oli mukavaa nähdä paljon pieniä yrityksiä, joihin pääsee pistäytymään pyörällä ihan keskustassaan. Sitten puhuin erään pienyrittäjän kanssa, joka sanoi, että tulossa on suuri kauppakeskus, joka nostaa liikehuoneistojen vuokrahinnat niin korkeiksi, että yhdeksän yrittäjää lopettaa tänä vuonna.
Kun nyt ajattelee vaalirahoituskohua jo pidemmältä ajalta, kaikkine esiintulleine yrityksineen, Sukarin ideaparkkeineen, Suomi-Soffineen ynnä muineen, niin kyllä todellakin todellista reilua yhteiskuntakilpailua ja yrittäjyyttä vääristävät tällaiset yhteydet.
Laaditaan vaan lisää kauppakeskuksia. Finanssinerot otetaan huomioon Sammon Nalle Wahlroosin rahoilla, ja tavalliset työtä tekevät ihmiset ja yrittäjät jätetään oman onnensa nojaan.
Vain hetki sitten yritettiin nostaa eläkeikää, vaikka kuinka yritettiin viestiä, että nuorison pitäisi saada työtä. Nyt on havahduttu siihen, etteivät nuoret saa töitä alkaakseen oman elämän.
Miten kuvittelette nuorten suhtautuvan yrittäjävanhempiin, jotka joutuvat lopettamaan liian suurten liiketilavuokrien vuoksi? Kannattaako yrittäminen? Kannattaako itsenäinen työnteko? Kantavatko pätkätyöt siten, että tulevaisuutta voi suunnitella?
Eivät kaikki voi olla suurten volyymien, vain autolla saavutettavien kauppakeskusten töissä. Ja samaan aikaan vanhat tilat rapistuvat joka puolella huutaen tyhjyyttään! Aivan järjetöntä kunta- ja kaupunkipolitiikkaa. Ei suuri ole kaunista, eikä ainakaan silloin, kun se ei anna kaikille tasapuolisia lähtökohtia.
Koko talous on mennyt ihan hakoteille. Jotkut siirtelevät rahoja taskusta toiseen ja sopivat omia salaisia sopimuksiaan.
Toiset, se suurin osa kansasta, joka ei kelpaa näitä rahoja siirtelemään, mutta äänestämään kyllä, saa hiipua talouskurimuksen alla miten osaa. Luuletteko, että suomalaiset elävät pyhällä hengellä?
Voisitte edes tarjota rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä ja selvittää äkkiä ne omat rahasotkunne. Toivottavasti koko eduskunta ja puoluejärjestelmät kaatuvat ensi vaaleissa. Jotakin demokratiaa tännekin tarvittaisiin!
Hyvää työniloa teille, kaikilla sitä ei ole.