Tiedonvälitys on pyrkinyt pelkistämään Norsunluurannikon selkkauksen perinteiseksi hyvät vastaan pahat -asetelmaksi. Hyviä edustaa marraskuun vaalien voittajaksi tunnustettu Alassane Ouattara ja pahoja valtaan takertunut ex-presidentti Laurent Gbagbo.
Kuva hämärtyi viimeistään huhtikuussa, kun Ouattaran kannattajien kerrottiin syyllistyneen satojen sivullisten joukkomurhiin. Vastaavia tekoja on aiemmin pantu vain Gbagbon joukkojen tiliin.
Ouattaran puolustukseksi on kerrottu, että Duékouéssa tapahtuneen 800 ihmisen murhan toteutti häntä tukeva itsenäinen sotajoukko, joka koostuu perinteisistä dozo-metsästäjistä.
Asetelma kuitenkin ennakoi Ouattaralle vaikeuksia, kun hän pääsee valtaan. Kansallinen sovinto on työn takana, koska Ouattara jää velkaan häntä tukeneille joukoille, Time-lehden Norsunluurannikon kirjeenvaihtaja Monica Mark arvioi. Vastassa voi olla uusi kapina.
– Maa on vahvasti jakautunut, ja Ouattaraa vihataan eräillä alueilla. Hänen nousunsa presidentiksi ei riitä ratkaisemaan ongelmia, Global Witness -järjestön Daniel Balint-Kurti vahvistaa.