Vasemmistoliiton kansanedustajaehdokas Antti Holopainen Lahdesta sanoo, että nyt jos koskaan maamme euroeliitin on aika arvioida uudestaan harjoitettua nöyristelevää EU-politiikkaa ja muuttaa sitä paremmin kansallista ja kansalaisten etua vastaavaksi.
Lahdessa torstaina järjestetyssä EU-aiheisessa tilaisuudessa puhunut Holopainen totesi Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän vastustaneen EU-jäsenyyden kirjaamista Suomen perustuslakiin. Eduskunnan enemmistön siunaama perustuslain muutoksen ratkaisee huhtikuussa valittava uusi eduskunta.
– Kansalaiset voivat vaaleissa juuri nyt vaikuttaa siihen, tuleeko Euroopan Unionista organisaatio, jonka alamaisia tulemme olemaan maamme perustuslain mukaan.
Holopainen ihmetteli, miten on mahdollista, että entistäkin kriittisemmin Euroopan Unionin ylivaltaan suhteessa kansallisvaltioihin suhtautuvan Suomen kansan edustajat ovat valmiita sopeuttamaan itsenäisen Suomen perustuslain siihen muotoon, että olemme menettäneet itsenäisyytemme ja muutumme osaksi Euroopan Unioni -nimistä liittovaltiota.
– Sopii kysyä, miksi maamme suurimpien puolueiden johtoelimissä ja kansanedustajiemme keskuudessa vallitsee ajattelutapa, jonka mukaan Euroopan Unionin vallan vahvistaminen on maamme etu.
Liitovaltiolta puuttuu pohja
Juuri puhjennut Kreikkaa, Irlantia ja Portugalia ravisteleva talouskriisi on Holopaisen mielestä osoittanut käytännössä, että yhtenäiseltä Euroopan Liittovaltiolta puuttuu reaalitaloudellinen perusta.
– Itä-Euroopan maiden liittyminen Euroopan Unioniin on merkinnyt erilaisten etujen ja intressien kirjon laajentumista Euroopan Unionin sisällä. Jos EU:ta runnotaan ylhäältä päin yhtenäiseksi Liittovaltioksi, se tulee merkitsemään vääjäämättä sisäisten ristiriitojen voimistumista ja demokraattisten periaatteiden korvaamista vahvimpien eli tiukimmin maanosamme talouseliitin vaatimuksiin sitoutuneeseen vallankäyttöön.
Suomen kansallinen etu on Holopaisen mielestä mahdollisimman laajan itsemääräämisoikeuden sälyttäminen Euroopan Unionin sisällä.
– Nyt jos koskaan olisi euroeliittimme aika arvioida uudestaan harjoitettua EU-politiikkaa ja muuttaa sitä paremmin kansallista ja kansalaistemme etua vastaavaksi.