Suomen vangeilla on noin 8 000 lasta. Tästä on puhunut projektikoordinaattori Tarja Sassi, joka palkittiin tänään työstään vankien lasten puolesta. Hänet valittiin sosiaalialan vuoden valopilkuksi.
”Vangin lapsi on ollut kuin Muumipeikon Ninni. Näkymätön, jonka Sassin työ on tehnyt näkyväksi.” Näin perustellaan vankiperhetyötä tekevän Sassin valintaa sosiaalialan vuoden 2010 valopilkuksi Sosiaalitieto-lehden nettiäänestyksessä.
Ylivoimainen voitto
Kriminaalihuollon Tukisäätiön Ehjä perhe -hankkeessa projektikoordinaattorina työskennellyt Sassi on nostanut esiin vankilassa olevien vanhempien noin 8 000 lapsen tilanteen. Vuosina 2007–2010 toiminut hanke perusti Vankiperhetyön verkoston, joka on koonnut ja levittänyt vankiperhetyön osaamista. Vankiperhetyö vakinaistettiin tämän vuoden alussa.
Sosiaalialan vuoden valopilkku valittiin nyt neljännen kerran Sosiaalitieto-lehden nettiäänestyksessä. Ehdokkaita oli 19. Ehdokkaiden valinnasta vastasi lehden toimituksen kanssa Sosiaalitoimittajat ry.
Sassi ja vankiperhetyö oli valopilkkuäänestyksen ylivoimainen voittaja.
Tutkimusta ja valokuvia
Äänestyksessä toisen sijan jakavat Kelan tutkimusprofessori Heikki Hiilamo ja asunnottomien elämästä valokuvanäyttelyn organisoineet valokuvaajat Liisa Söderlund ja Arto Timonen. He opastivat asunnottomia kuvaamaan elämäänsä ja kuvista tehtiin Hiljaisuus rikkoutuu -näyttely Kiasmaan.
Kolmanneksi sijoittui Kulttuurin hyvinvointivaikutusten edistämishanke ja Assi Liikasen työ asian hyväksi.
Ääniä annettiin runsas 2 000.
Sosiaalitietoa julkaisee riippumaton Huoltaja-säätiö.