Nyt pitää olla myönteinen, vaikka kuinka olisi yyteetä tai muuta ylen ankeaa.
Sanomalehti Keskisuomalainen toimitti reilu viikko sitten yhden myönteisten uutisten lauantailehden, josta oli karsittu pois rikokset, onnettomuudet ja muut ikävät asiat. Päätoimittaja Pekka Mervolan mukaan ikävänkarkoituksesta oli tullut lukijoilta myönteistä palautetta.
Suomalaisen elinkeinoelämän äänitorvi, Taloudellinen Tiedotustoimisto (TAT) on selvästi harmistunut siitä, että vain yksi lehti on lähtenyt myönteisten uutisten julkaisulinjalle ja sekin vain yhden päivän ajaksi. Sen vuoksi TAT-ryhmä on avannut viime erityisen Hyvien uutisten verkkopalvelun omana positiivisena vastaiskuna lamalle.
TAT on harmissaan siitä, että sellaiset ilmaisut kuin lama, taantuma, irtisanomiset, sulkemiset, lomautukset ja osakekurssien heikko kehitys ovat jo liian pitkään olleet ”lähes ainoita uutiskynnyksen ylittäviä asioita”. Verkkopalvelu Suomen hyvät uutiset – Good News from Finland haluaa muistuttaa meitä kaikkia siitä, että ympärillämme tapahtuu jatkuvasti paljon hyviä myönteisiä asioita, jotka jäävät medialta tyystin unholaan.
Mutta mitä teki Kansan Uutisten Viikkolehtikin sinä päivänä, kun olisi pitänyt tarttua hyvien uutisten tarjontaan? Menee julkaisemaan pääuutissivullaan Suomen Tietotoimiston uutisen, jonka mukaan metsäjätti Sora Enso hävittää vielä tuhat työpaikkaa Suomesta ja toisen mokoman ulkomailla sijaitsevista toimipaikoistaan. Miksi kertoa niin ikäviä?
Nyt maanantaina Suomen hyvät uutiset -verkkopalvelulla oli tarjota useampiakin myönteisiä uutisia laman ja apatian kukistamiseksi. Jos Kansan Uutisten yleensä niin valpas toimitus ei ole vieläkään ymmärtänyt tarttua vaihtoehtoiseen myönteiseen uutistarjontaan, niin minäpä kerron teille esimerkiksi sen, että Oulun yliopistossa tehdyn tuoreen väitöstutkimuksen mukaan tehokas uintiharjoitus parantaa istukaslohien selviytymistä luonnossa.
Vaikka eihän tuo nyt mikään varsinainen uutinen ole. Uintiharrastuksen myönteinen vaikutus on tiedetty Oulun Lohet -nimisessä TUL:n seurassa jo vuodesta 1959 lähtien.