Etelä-Afrikassa miteltävät jalkapallon MM-kisat ovat olleet käynnissä viikon päivät, mutta suuria tähtihetkiä ei ole vielä nähty. Joku voisikin luonnehtia ensimmäistä MM-kisaviikkoa jopa tylsäksi. Kenttäpelaajat ei toistaiseksi ole yltänyt maradonamaisiin suorituksiin kentällä, mutta maalivahdeista osa muistanee kisat vielä pitkään.
Nimittäin kämmäilydensä takia. Esimerkiksi Algerian maalivahti Faouzi Chaouchi lurvautti sisään Slovenian Robert Korenin laukauksen helponlaisesti. Mokan painoarvo oli entistä suurempi kyseisen täysosuman jäätyä ottelun ainoaksi. Chaouchin joukkuetovereille ja Algerian urheilupomoille on kuitenkin syytä nostaa hattua siitä, ettei maalivahtia alettua turhanpäiväisesti syyttelemään tämän erheen johdosta. Luonnollisesti kelle tahansa sattuu silloin tällöin virheitä ja liukkaana pidetty Jabulani – kisapallo saattaa hyvinkin lisätä niiden määrää.
Sen sijaan Englannin maalivahdin Robert Greenin puolesta suorastaan säälittää. Green hörppäsi USA:n Clint Dempseyn löysän kudin viime lauantaina sisään. Ja se oli imaisu, vaikka inhimillinen sellainen. Jo Greenin hanskoissa ollut pallo pomppasi julmasti kohti verkon perukoita ja upposi sinne. Saman tien Englannin tabloid-lehtien irvileuat alkoivat töihinsä ja tämän aivomyrskyämisen tuloksena esimerkiksi Daily Mirror tempaisi Greenin kämmistä otsikon ”Hand of Clod”, joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ”tumpelon kättä”.
Vaikuttaa siltä, että MM-pelaajien valtavat paineet heijastuvat lävitse eritoten maalivahtien otteissa.
Tästähän luonnollisesti syntyy mielleyhtymä siihen ”Hand of Godiin” eli Diego Maradonan vuoden 1986 klassiseen käsimaaliin. Hän on toden totta kisoissa edelleen myös mukana, mutta tällä kertaa valmentajan pestissä. Vielä Maradona ei ole saanut myrskyttyä Argentiinan peliä sekaisin omilla tempauksillaan, vaan maa onnistui avauspelissään ottamaan kolme pistettä Gabriel Heinzen tyylikkäällä puskumaalilla.
Se toinen kisoissa oleva Korea on puolestaan aloittanut kisat pirteissä merkeissä. Pohjois-Korea pääsi loppujen lopuksi sopimukseen FIFA:n kanssa kisojen televisioinnista. Eikä niukka 2-1 tappio Brasilialle ei ole mikään häpeä. Toisensa hyvin tuntevat Pohjois-Korean pelaajat liikkuivat ja puolustivat hyvin koko ottelun ajan, eikä Brasilia löytänyt kuin ajoittain keinot Pohjois-Korean puolustuslukon purkamiseen.
Tämän(kin) ottelun ratkaisu tuli maalivahdin haparoinnin myötä, kun vahvasti laidasta noussut Brasilian Maicon pääsi pyssyttämään pallon melkein nollakulmasta Ri Myong Gukin selän taakse tämän jätettyä etukulman pahasti auki. Toivoa kuitenkin sopii, että Pohjois-Korean veskaria kohtaan ollaan armollisia, eikä häntä lähetetä erikoisleiritykselle Kim Jong Ilin toimesta. Vaikuttaa siltä, että MM-pelaajien valtavat paineet heijastuvat lävitse eritoten maalivahtien otteissa.
Vakiolapulla on MM-kisoista huolimatta kotoisasti Suomen sarjoja. Kevätkohmeesta herännyt FC Inter saa vastaansa mestari-HJK:n, joka on seilannut voitosta voittoon. Kotijoukkue eli Job Dragstman suojatit ovat kuitenkin virkistyneet ja voittaneet kaksi edellistä liigamatsiaan. Ja joskus myös helsinkiläisten voittokulku päättyy. Varmistetaan ykkönen silti kakkosella.
Alkukierroksien möhläilyjen jälkeen Tampere United on piristynyt selkeästi, vaikka joukkue ei liene enää tavoittelemassa Suomen mestaruutta takavuosien malliin. Se saattaa silti iskeä pahasti kampoihin Hongalle, joka tarvitsee edelleen kipeästi osumia Hermanni Vuoriselta. ”Herkun” maalihanat aukesivatkin viime ottelussa KuPS:ia vastaan miehen viimeisteltyä Veikkausliigamaalinsa numero 50. Pistetään ykkösen ohelle siis myös risti.
Ykkösen kovalla uholla aloittanut OPS-jp on jo valunut lähelle tippumisviivaa. Manageri Miika Juntusen mellastaminen ja sörkkiminen myös valmennuksen saralla ei tippaakaan helpota oululaisia luotsaavan Luiz Antonion työtä. Kotikentällään kehnosti pelannut OPS-jp tuskin pystyy pistämään kampoihin kohti Veikkausliigaa hyvällä asenteella marssivalle RoPS:lle. Varma kakkonen.
Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaina 20.6. klo 18.55. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 1(2), 1, 1(X), 1, 1, 2, 2(1), 2(1), 1(X), X, 1, 1(X), 1.