Kansan Uutisten Viikkolehti perjantaina 11.2.2011
Harmaa talous suututtaa mittakirvesmies Kalle Hyötystä. Maksamattomat miljardien eurojen verot ovat pois muun muassa vanhusten hoidosta ja terveyspalveluista. Kaikkien pitäisi ymmärtää, että tämä on koko yhteiskunnan ongelma ja iso mätäpaise, hän muistuttaa. Ilmiöön törmää rakennustyömailla lähes päivittäin, mutta sitä on kuitenkin vaikea hallita. Viikkolehden haastattelussa Hyötynen kertoo miksi.
Viikkolehden toisessa laajassa henkilöhaastattelussa selviää, mitä kuuluu Katja Syväriselle, joka nykyään on Vantaan työvoimapalvelujen johtaja.
Toisenlaisella työmaalla, metsäteollisuudessa eletään muutosten aikaa. Kiinnostus puuta kohtaan raaka-aineena kasvaa kovaa vauhtia ja kilpailu käy yhä kovemmaksi. Puusta on jatkossa yhä enemmän kiinnostunut muutkin kuin vain metsäteollisuus. Puustahan saa vaikka vaatteita.
Vasemmistonuoret järjesti novellikilpailun ja tuloksena on monipuolinen Kesä Rynkyn kanssa ja muita novelleja -kokoelma. Osanottajista moni on tuleva kirjailija, arvelee kustantaja.
Tampereella toimiva Suomen ainoa runokauppa täyttää kaksi vuotta. Runokauppa Kattilan tiskillä huseeraava Erkki Kiviniemi siteeraa edesmennyttä runoilijaa Kullervo Järvistä, jonka mukaan runous on kuin salainen agentti, joka seuraa sinua ja jonakin päivänä se saa sinut kiinni.
Sopii myös miettiä, mitä tarkoittaa kirjallisuuden professori Pertti Karkama väittäessään talouspuheen saaneen uskonnollisia piirteitä. Viikkolehdessä Karkama puhuu myös terrorismista, demokratiasta, kokoomuksesta ja älymystöstä.
Tuhat perhettä omistaa Egyptin! Kyllä! Mielenkiintoinen, egyptiläisten kansannousua taustoittava juttu Viikkolehden ulkomaan sivuilla. Senegalin pääkaupungissa Dakarissa puolestaan on alkanut Maailman sosiaalifoorumi. Siellä etsitään vaihtoehtoja nykyisenlaiselle globalisaatiolle.
Kolumnisti Milla Pyykkönen kirjoittaa kokovartaloepätasa-arvosta ja Eilina Gusatinsky rikkaiden almuista ja kolmannesta sektorista.