Avainsana: Toimituksen valinta

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen.

Kevään työtaistelut olivat vasta ensimmäinen erä – Välitauolla ay-väen on koottava rivinsä, sanoo Teollisuusliiton Turja Lehtonen

Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen arvioi, että ammattiyhdistysliikkeen kevättalven ja kevään mielenilmaukset hallituksen politiikkaa vastaan olivat vasta kamppailun ensimmäinen erä. Lehtonen kutsuukin nyt ay-väkeä pohtimaan, kuinka työntekijäpuoli voisi parhaiten esiintyä yhtenäisenä hallituksen toimien vastustajana.

– Esimerkiksi teollisuustyötä tekevät ihmiset ovat saavuttaneet Suomessa varsin keskiluokkaisen tulo- ja elintason. Se on kuitenkin uhattuna globalisaation ja digitalisaation edessä. Tämä saa heidät vieraantumaan vasemmistosta, jolla ei ole tarjota heitä hyödyttävää politiikkaa, Jenni Karimäki sanoo.

Nuoret naiset ovat liberaaleja ja vasemmistolaisia, kun taas miehet oikeistolaistuvat – Kysyimme tutkija Jenni Karimäeltä, mistä ilmiössä on kyse

Ennen pidettiin itsestäänselvyytenä, että nuoret olivat vanhempiaan poliittisesti liberaalimpia ja edistyksellisempiä. Nuoret aikuiset eli Z-sukupolvi on kuitenkin kaksi sukupolvea yhdessä: siinä missä naiset kulkevat liberaaliin suuntaan, ovat miehet konservatiiveja. KU kysyi poliittisen historian dosentti Jenni Karimäeltä, kuinka sukupuolittunutta politiikka Suomessa on.

Sisämarkkinoiden luoja Jacques Delorsin perintö heijastelee monia modernin vasemmiston kannalta keskeisiä jännitteitä, kirjoittaa Timo Miettinen esseessään

Jacques Delors, ranskalainen poliitikko ja Euroopan komission pitkäaikainen puheenjohtaja, kuoli 27. joulukuuta 2023. Hän oli kuollessaan 98-vuotias. Vaikka Delorsin kausi komission johdossa (1985–95) sijoittui aikaan ennen Suomen EU-jäsenyyttä, hänen vaikutuksensa suomalaisten arkeen on ollut huomattava. Nykyaikaisten sisämarkkinoiden isä heijastaa monia modernin vasemmiston kannalta keskeisiä jännitteitä.

Läntisten asiantuntijoiden keskuudessa on vallannut yhä enemmän alaa epäilys siitä, voiko Ukraina saavuttaa tavoitteitaan kesän alussa käynnistämällään vastahyökkäyksellä.

Entä jos Ukraina häviääkin sodan?

Pitkään odotettu Ukrainan vastahyökkäys Venäjää on edennyt erittäin hitaasti kesän aikana. Samalla Yhdysvallat ja Venäjä ovat raottaneet ovia keskinäisille keskusteluille sodan lopettamiseksi. Mitä tapahtuu, jos Ukraina ei voitakaan sotaa?

Sivu 1 / 9 1 2 9

Uusimmat

ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS
ILMOITUS

Lisää uusimpia

ILMOITUS
ILMOITUS

Tervetuloa takaisin!

Kirjaudu sisään tilillesi:

Käyttäjätunnus on sähköpostiosoitteesi. Palauta salasanasi klikkaamalla tästä.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Vastaamme mahdollisimman pian.

Salasanan palauttaminen

Syötä käyttäjänimesi tai sähköpostiosoitteesi salasanan palauttamista varten.